Οι ωραίες των παρκέ! (pics)

Κορίτσια με ομορφιά, αλλά και άποψη, οι ωραίες του μπάσκετ, μίλησαν στο «ΦΩΣ» για τους στόχους και τα όνειρά τους

 Οι ωραίες των παρκέ! (pics)

Για τους περισσότερους το βόλεϊ είχε πάντα τις ομορφότερες αθλήτριες, όμως τα τελευταία χρόνια δεν στερείται χάρης και το μπάσκετ! Η Ζωή Δημητράκου και η Δώρα Παντέλη, νυν τηλεπερσόνες, έδειξαν πως μπορεί να συνδυάζονται αρμονικά μπάσκετ, ομορφιά, αλλά και γνώση. Αν και τα γούστα είναι υποκειμενικά, το «ΦΩΣ» σάς παρουσιάζει μερικές από τις πιο όμορφες εν ενεργεία μπασκετμπολίστριες!

Απάντησαν στις εξής κοινές ερωτήσεις:

* Είσαι μία από τις ομορφότερες των ελληνικών παρκέ! Σε κολακεύει ή έτσι νιώθεις ότι μπαίνουν στην άκρη οι αγωνιστικές σου ικανότητες;

* Κομπλάρεις μερικές φορές την ώρα του αγώνα αν διαπιστώνεις ότι τα αντρικά βλέμματα είναι καρφωμένα πάνω σου;

* Ασχολείσαι με κάτι άλλο πλην του μπάσκετ;

* Τα όνειρά σου;

Μάγδα Καραμπατζάκη (Παναθλητικός, 37 χρ., 1,80 μ.)

* Ως γυναίκα σίγουρα με κολακεύει. Ως αθλήτρια ποτέ μου δεν το σκεφτόμουν. Όταν έμπαινα στο γήπεδο πάντα δούλευα και προσπαθούσα να βελτιώνομαι. Τίποτα δεν μου χαρίστηκε επειδή είμαι όμορφη. ‘Ισα ίσα μόνο δυσκολίες αντιμετώπισα, παρά ευκολίες.

* Μεγαλώνοντας το διαχειρίζομαι καλύτερα. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη μέσα στο παιχνίδι και να μην επηρεάζομαι από εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

* Βλέποντας τον κύκλο αυτόν σιγά σιγά να φτάνει στο τέλος του και έχοντας τελειώσει Γυμναστική Ακαδημία, τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και ως γυμνάστρια.

* Θέλω να επεκτείνω τις σπουδές μου πάνω στη διατροφή και στην πληροφορική και να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Και άμα μπορέσω κάποτε, να φτιάξω και τη δική μου ακαδημία μπάσκετ γυναικών!

Τόνια Δανούση (Εσπερίδες, 30 χρ., 1,76 μ.)

* Κάθε γυναίκα την κολακεύει αυτό, αλλά την ώρα του αγώνα δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Και όταν παίζεις, οι περισσότεροι νοιάζονται για τις αγωνιστικές επιδόσεις. Αν κάνεις air ball ή πετάς την μπάλα στην εξέδρα, θα σε κοροϊδέψουν και καλλιστεία να έχεις κερδίσει…

* Η μόνη περίπτωση να κομπλάρω θα ήταν αν έπρεπε να μαρκάρω τον Σπανούλη! Θα έδενα καλά τους αστραγάλους μου για να μην πάθω καμιά ζημιά!

* Είμαι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, δουλεύω στην Ελληνογαλλική Σχολή και είμαι προπονήτρια στις ακαδημίες του Π. Φαλήρου.

* Όνειρό μου να κάνω μια ευτυχισμένη οικογένεια!

Ζωή Κορρέ (Ηλιούπολη, 20 χρ., 1,78 μ.)

* Κατ’ αρχάς με τιμά το ότι με θεωρούν όμορφη. Επιπλέον και βέβαια δεν νιώθω ότι μπαίνουν στην άκρη οι υποχρεώσεις μου εξαιτίας αυτού.

* Ποτέ δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε αγώνα θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου, όπως και για κάθε αθλητή, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα μου.

* Όπως και κάθε άνθρωπος έχω πολλά ενδιαφέροντα, αλλά και υποχρεώσεις. Παράλληλα είμαι και φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

* Πρώτ’ απ’ όλα προέχει να τελειώσω τη σχολή μου, έχοντας στόχο να καταφέρω παράλληλα να κάνω και αυτό που μου αρέσει, να φτάσω στο υψηλότερο εφικτό επίπεδο στο μπάσκετ μέσα από τη δουλειά!

Χριστίνα Κίτσιου (Πρωτέας Βούλας, 24 χρ., 1,84 μ.)

* Με κολακεύει ιδιαίτερα, αλλά θεωρώ ότι η ομορφιά είναι τελείως υποκειμενική και δεν θα μπορούσε να παίξει κανένα ρόλο στην απόδοση και τις αγωνιστικές ικανότητες ενός αθλητή.

* Όλοι οι αθλητές γνωρίζουν ότι είναι παγίδα το να σκέφτεσαι την κερκίδα την ώρα του αγώνα. Η μόνη μου έννοια μέσα στο παρκέ είναι να παραμένω συγκεντρωμένη και να κάνω αυτό που μου ζητείται κάθε φορά.

* Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και παράλληλα βοηθάω στην οργάνωση των οικογενειακών επιχειρήσεων.

* Όνειρό μου είναι να πετυχαίνω κάθε στόχο που θέτω και να βελτιώνομαι συνεχώς. Αυτή τη στιγμή σκοπός μου είναι να τελειώσω τη σχολή μου και να προσπαθώ να βελτιώνομαι στο άθλημα που αγαπώ!

Στέλλα Ξανθοπούλου (ΠΑΣ Γιάννινα, 23 χρ., 1,75 μ.)

* Η απάντηση είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Όταν παίζω το μόνο που σκέφτομαι είναι να κερδίσει η ομάδα και τίποτα άλλο. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να αγωνιστώ στην Α1, το μυαλό μου είναι μόνο σε αυτό και θέλω να φτάσω ακόμα πιο ψηλά φυσικά!

* Δεν κομπλάρω καθόλου. Πιστεύω ότι η κάθε παίκτρια όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο ξεχνά τα πάντα και επικεντρώνεται στον στόχο (νίκη). Στην Α1 γυναικών το επίπεδο είναι πολύ ανταγωνιστικό και οι απαιτήσεις υψηλές, δεν υπάρχει χρόνος καν να το σκεφτώ αυτό. Το μόνο που σκέφτομαι είναι η ομάδα μου και πώς θα ικανοποιήσω τις απαιτήσεις του προπονητή μου.

* Έχω τελειώσει Αισθητική, αλλά ασχολούμαι μόνο με το μπάσκετ, είμαι επαγγελματίας παίκτρια και ζω από αυτό.

* Το όνειρό μου είναι να καταξιωθώ στον χώρο, να βελτιώσω τις αδυναμίες μου που δυστυχώς είναι ακόμα πολλές και να γίνομαι ακόμα καλύτερη, διότι το μπάσκετ είναι η ζωή μου!

Πηνελόπη Παυλοπούλου (Ολυμπιακός, 24 χρ., 1,72 μ.)

* Αρχικά, όσα χρόνια παίζω δεν έχω νιώσει ποτέ ότι κρίνομαι με βάση το αν είμαι όμορφη ή όχι. Το παρκέ είναι ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο κρίνομαι για τις μπασκετικές ικανότητες και επιδόσεις μου, οπότε προσπαθώ να αντεπεξέλθω σε αυτό το κομμάτι όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Ενώ από τη μία είναι κολακευτικό, από την άλλη η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό και σε αυτό που έχω επιλέξει να κάνω δεν κάνει τη διαφορά.

* Το να έχω καρφωμένα πάνω μου τα αντρικά βλέμματα την ώρα του αγώνα είναι κάτι που ίσως δεν θα αντιληφθώ ποτέ, γιατί κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού είμαι συγκεντρωμένη σε αυτά που συμβαίνουν εντός των γραμμών. Δεν σκέφτομαι τι μπορεί να γίνεται στην κερκίδα, αλλά πώς εξελίσσεται ο αγώνας που παίζω εκείνη τη στιγμή.

Έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι μαζί με τις συναθλήτριές μου μπροστά σε κόσμο και είναι πλέον η δουλειά μου, οπότε δεν με απασχολούν τέτοιες σκέψεις.

* Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αμέσως μετά τις σπουδές μου σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο δηλαδή, κάνω το μεταπτυχιακό μου διαδικτυακά. Το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι είναι Data Analytics and IT Security Management και πέρα από τις εργασίες, όποτε βρίσκω ελεύθερο χρόνο εκτός μπάσκετ προσπαθώ να εξασκώ τις τεχνικές ικανότητές μου πάνω σε αυτό. Κατά τα άλλα, μου αρέσει πολύ ο χορός.

* Όσον αφορά το μπάσκετ, θέλω να φτάσουμε την εθνική ομάδα ψηλά, όπως έγινε πριν από λίγα μόλις χρόνια, αλλά και να την κρατήσουμε άκρως ανταγωνιστική. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουμε εικόνες σε νέα παιδιά να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το άθλημα και παράλληλα με την αναγνώριση θα έρθει και η απαραίτητη υποστήριξη από εξωτερικούς φορείς. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, θέλω να διατηρήσω μια ανοδική πορεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μιας και μιλάμε για όνειρα, να φτάσω στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου! Ιδανικά με τη φανέλα της Εθνικής!

Κατερίνα Μαρίνη (Άρης, 21 χρ., 1,74 μ.)

* Δεν θεωρώ πως η ομορφιά και οι αγωνιστικές ικανότητες είναι αλληλοαποκλειόμενες. Γενικότερα προτιμώ να μιλάω για τις αγωνιστικές επιδόσεις μου και όχι για παράγοντες που δεν παίζουν κανένα ρόλο σε αυτές. Ο αθλητισμός είναι ένα πεδίο ελευθερίας, που δεν γνωρίζει φύλο και στερεότυπα. Είμαι σίγουρη λοιπόν πως η καθημερινή δουλειά μέσα στο γήπεδο επισκιάζει αυτόν τον χαρακτηρισμό, που κατά τα άλλα είναι κολακευτικός. Σε ποιον δεν αρέσει να δέχεται κομπλιμέντα άλλωστε;

* Αναρωτιέμαι εάν οι άντρες ερωτούνται κάτι αντίστοιχο. Γι’ αυτό που είμαι πεπεισμένη είναι πως και οι γυναίκες και οι άντρες αθλητές θα απαντούσαν το ίδιο. Την ώρα του αγώνα ο αθλητής σκέφτεται και χρησιμοποιεί το σώμα του, το βασικό εργαλείο του, με σκοπό και στόχο να εκτελέσει την ορθότερη κίνηση προς όφελος της ομάδας του. Είμαι συγκεντρωμένη, λοιπόν, στις εντολές του προπονητικού τιμ.

* Φοιτώ στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΑΠΘ. Οι σπουδές και το μπάσκετ είναι η προτεραιότητά μου στην παρούσα φάση.

* Θα ήθελα να ασχοληθώ μετά το πέρας των σπουδών μου με το κομμάτι του fitness και της γυμναστικής. Είναι ένα κομμάτι που δεν μπόρεσα να αποχωριστώ και θέλω να γίνει και το μελλοντικό επάγγελμά μου. Άλλωστε πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Επίσης να ακολουθήσω το όνειρό μου φτάνοντας στο καλύτερο επίπεδο που μπορώ να παίξω μπασκετικά.

Μαργαρίτα Ακρίβου (Ελευθερία Μοσχάτου, 22 χρ., 1,84 μ.)

* Σαφώς και με κολακεύει αυτό, χωρίς βέβαια να επηρεάζει τις αγωνιστικές ικανότητές μου, αφού πάντα υπάρχει η στοχοπροσήλωση στο μυαλό μου.

* Κατά τη διάρκεια του αγώνα ή της προπόνησης στο μόνο που εστιάζω είναι ο χώρος των τεσσάρων γραμμών και οι συμβουλές του προπονητή μου, τίποτε άλλο!

* Πέραν του μπάσκετ, σπουδάζω τουριστικά και παίζω ερασιτεχνικά μπιτς βόλεϊ! Γενικά μου αρέσει πολύ ο αθλητισμός!

* Αυτό που έχω ως στόχο στη ζωή μου είναι η συνεχής βελτίωση, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και ευρύτερα στη ζωή μου!

Νικολίνα Ιωαννίδου (Σπόρτιγκ, 26 χρ., 1,78 μ.)

* Εννοείται πως με κολακεύει αυτό, αλλά παράλληλα δεν σημαίνει ότι μπαίνουν στην άκρη οι αγωνιστικές δραστηριότητές μου. Νιώθω ωραία με τον εαυτό μου!

* Όχι, δεν κομπλάρω, ούτως ή άλλως ποτέ δεν κοιτάζω την κερκίδα την ώρα του αγώνα, ούτε αν με κοιτάζουν…

* Εκτός από το μπάσκετ, εργάζομαι κιόλας.

* Πάνω από όλα θέλω να έχω υγεία εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι. Και να έχω μια προσωπική και επαγγελματική επιτυχία!