Κορίτσια γεμάτα χάρη, λάμψη και ρεκόρ!

Τζάκι Γέμελος, Τζέσικα Τόμας και Άννα Σπυριδοπούλου άνοιξαν την καρδιά τους στο «ΦΩΣ» και μιλούν για τα σπουδαία επιτεύγματα της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού.

Κορίτσια γεμάτα χάρη, λάμψη και ρεκόρ!

Τη δική της ιστορία στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ γράφει η ομάδα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» κατέρριψαν τα …ασύλληπτα ρεκόρ της μεγάλης ομάδας του Αθηναϊκού και πλέον πάνε να σπάσουν και το ρεκόρ των Κονέκτικατ Χάσκις. Τα κορίτσια του Θρύλου μετρούν 107 συνεχόμενες νίκες στην Ελλάδα και θέλουν άλλες 5 για να ξεπεράσουν τις 111 των Αμερικανίδων στο NCAA!

Το «ΦΩΣ» είχε τη χαρά να μιλήσει με τρεις από τις πρωταγωνίστριες του Ολυμπιακού, την Τζάκι Γέμελος, την Τζέσικα Τόμας και την Άννα Σπυριδοπούλου.

Γέμελος: Το καλύτερο μέρος η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός!

Η Τζάκι Γέμελος γύρισε στην Ελλάδα το καλοκαίρι για να βάλει αυτή τη φορά τα ερυθρόλευκα και όπως φαίνεται της πάνε! Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, η ομογενής γκαρντ το απολαμβάνει και θέλει να συνδεθεί το όνομά της με τα ιστορικά ρεκόρ της ομάδας του Πειραιά.

-Αποφάσισες φέτος να επιστρέψεις στην Ελλάδα. Νιώθεις ικανοποιημένη με την επιλογή σου αυτή; Βρήκες στον Ολυμπιακό αυτό που ήθελες;

Νιώθω ικανοποιημένη που επέστρεψα στην χώρα μου! Το γεγονός ότι έλειπα τόσο καιρό από εδώ μου είχε αφήσει ένα σημάδι βαθιά στην καρδιά μου. Είναι μία χώρα που κάθε αθλήτρια θα ήθελε να είναι εδώ. Και ειδικά στην περίπτωσή μου που είμαι Ελληνίδα και ο πατέρας μου είναι Έλληνας. Στον Ολυμπιακό βρήκα ακριβώς αυτό που ήθελα. Καλοί άνθρωποι, φοβερή ομάδα, ένα πολύ δυνατό προπονητικό επιτελείο και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα. Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς και προσωπικά είμαι χαρούμενη για τα πάντα!

-Οι μελλοντικοί σου στόχοι; Σκέφτεσαι το WNBA για το καλοκαίρι; Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

Περίεργη ερώτηση αυτή. Όπως και να έχει για μένα πάντα είναι μία επιλογή το WNBA για το αν θα το κυνηγήσω ή όχι. Είναι λοιπόν μία ευκαιρία που θα έχω κατά νου αλλά για να σου είμαι ειλικρινής δεν είναι και κάτι με εντυπωσιάζει. Πήγα και συμμετείχα σε αυτό και ουσιαστικά ολοκλήρωσα ένα όνειρό μου και πέρασα τέλεια εκεί. Όμως δεν είναι κάτι που έχω πλέον στο μυαλό μου και μου αρέσει πολύ να παίζω μακριά από τις ΗΠΑ για πολλούς μήνες και να μπορώ το καλοκαίρι να βλέπω την οικογένειά μου, να φροντίζω το σώμα μου, να δουλεύω… Όσο για το τρίτο κομμάτι της ερώτησής σου. Εννοείται ότι θέλω να μείνω στην Ελλάδα και να μείνω στον Ολυμπιακό. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να σου τα φέρει η ζωή. Αλλά κοιτάζοντας το μέλλον και τι θα ήθελα να κάνω, σίγουρα θα ήταν χαρά μου να μείνω εδώ.

- Σ΄ αρέσει η ζωή στην Ελλάδα; Αμερική ή Ελλάδα; Ποιες οι διαφορές;

Για μένα η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο! Έχω δει πάρα πολλά μέρη. Είναι τέλεια στην Ελλάδα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σπίτι εδώ και να συνεχίσω την ζωή μου εδώ. Επίσης το όνειρό μου θα ήταν να δουλέψω σε μία μεγάλη αθλητική εταιρεία και να μείνω κοντά στο μπάσκετ. Η Ελλάδα λοιπόν είναι προτεραιότητά μου από ό,τι η Αμερική. Βέβαια δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί. Θεωρώ ότι τα πάντα εξαρτώνται σχετικά με το τι θα κάνω όταν σταματήσω το μπάσκετ. Είναι εννοείται τεράστιες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αμερική. Οι σημαντικές διαφορές είναι ότι εδώ είναι πιο ήρεμα. Είναι καλύτερη η ζωή και είναι όμορφα να ζεις εδώ. Ενώ στην Αμερική δουλεύουν διαρκώς, είναι μόνο σε αυτό συγκεντρωμένοι όλοι και δεν υπάρχει χρόνος για χαρά και για προσωπικές στιγμές. Θαυμάζω γενικότερα τους Έλληνες και την κουλτούρα που έχει ο κόσμος εδώ.

- Με την Εθνική Ελλάδας τι θα ήθελες να πετύχεις;

Είμαι νέα σε αυτό το κομμάτι. Αλλά η εμπειρία που έχω είναι θετικότατη. Έχουμε ένα γκρουπ με φοβερές παίκτριες και συμπαίκτριες. Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτήν. Είμαστε νέες και έτοιμες για να πετύχουμε. Έρχονται μεγάλες διοργανώσεις που θέλουμε να είμαστε παρούσες. Κάθε αθλήτρια που φοράει αυτήν την φανέλα θα ήθελε να έχει χαρούμενες στιγμές με την Εθνική. Θα ήθελα να είμαι παρούσα στο Ευρωμπάσκετ που έρχεται. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Αλλά είμαι ευλογημένη και τυχερή που είμαι μέλος της Εθνικής και είμαι χαρούμενη που μπορώ να φοράω τη φανέλα με το εθνόσημο.

Τόμας: Ευλογημένη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας!

Η Τζέσικα Τόμας διανύει τον δεύτερο χρόνο της στον Ολυμπιακό. Η βραχύσωμη Αμερικανίδα κατάφερε να δεθεί αμέσως με την ομάδα και όλοι μιλάνε με τα καλύτερα για τον χαρακτήρα της.

- Ρίζωσες στον Ολυμπιακό. Πως νιώθεις στην Ελλάδα; Ευχαριστημένη;

Φυσικά και είμαι, μου έχει δοθεί η ευκαιρία όχι μόνο μία αλλά δύο φορές να παίξω στην καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ήρθα εδώ επειδή ο κόουτς Παντελάκης, ο κόουτς Θάνος και ο κ. Λεριώτης πίστεψαν σε μένα, βασικά σε μία ρούκι να πάρει την ευκαιρία και να παίξει στην Euroleague. Ευτυχώς, ήθελαν να παραμείνω για ακόμα ένα χρόνο για να εκπροσωπώ την καλύτερη ομάδα εδώ και να παίζω σε υψηλό επίπεδο.

- Πως νιώθεις που είσαι μέλος μιας ομάδας που καταρρίπτει ιστορικά ρεκόρ;

Είμαι ευλογημένη, το λιγότερο. Κάθε μέρα αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο την κουλτούρα του Ολυμπιακού, της ομάδας στην οποία είμαι κομμάτι. Κάθε παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι κάτι μεγαλύτερο από τα στατιστικά, ο απόλυτος στόχος είναι η νίκη!

- Οι σχέσεις μεταξύ σας πως είναι; Οικογένεια εντός και εκτός γηπέδου;

Υπάρχει μία οικογενειακή ατμόσφαιρα και χημεία από όλο το σταφ μέχρι τις παίκτριες. Στο παρκέ, δεν νομίζω ότι είμαστε όπως οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη και οι Ελληνίδες είναι πιθανά κάποιες από τις καλύτερες συμπαίκτριες που μπορείς να συναντήσεις. Μακριά από αυτό, έχουμε συζητήσεις, κάποιες φορές για τα προσωπικά μας και κάποιες άλλες μπορεί να είναι απλώς για το τι συμβαίνει στον κόσμο του μπάσκετ.

- Ποιοι οι στόχοι σου με τον Ολυμπιακό και γενικότερα;

Έμεινα στον Ολυμπιακό γιατί ήξερα ότι είχα περισσότερα να προσφέρω ως παίκτρια, προσωπικά θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Ειδικά σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά για μένα να μάθω και να καταλάβω. Ο απόλυτος στόχος είναι η νίκη! Γι’ αυτό με έφεραν εδώ και αυτός θα είναι πάντα ο πρωταρχικός στόχος.

Σπυριδοπούλου: Όσο πιο ψηλά στο EuroCup!

Η Άννα Σπυριδοπούλου, απ΄ τις «παλιές» της ομάδας, δίνει εμπειρία και ποιότητα στον Ολυμπιακό.

- Μετά από μια σημαντική καριέρα, έριξες άγκυρα στον Πειραιά. Ο σημαντικότερος σταθμός της πορείας σου;

Κοίτα, είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου! Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές όπως τα νταμπλ στη Ελλάδα, τα ρεκόρ με τις συνεχόμενες νίκες και τη συμμετοχή μας τόσο στο EuroCup όσο και στην Euroleague!

- Πως νιώθετε που μπήκατε στο πάνθεον του ελληνικού μπάσκετ γυναικών;

Ωραία ερώτηση αλλά ξέρεις την απάντηση. Χαρά τεράστια. Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα και νιώθω ευλογημένη και περήφανη!

- Και τώρα τι; Το ρεκόρ των Κονέκτικατ Χάσκις;

Ωραία τα ρεκόρ δεν λέω, αλλά εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά! Θέλουμε κάθε φορά τη νίκη! Ελπίζω να μπορέσουμε να τους φτάσουμε και γιατί όχι να τους ξεπεράσουμε!!

- Σας έμεινε παράπονο που δεν συνεχίσατε φέτος στην Ευρωλίγκα; Στο EuroCup που μπορείτε να φτάσετε;

Μας έμεινε μια πικρία που δεν συνεχίσαμε στην Ευρωλίγκα. Είναι μια σπουδαία διοργάνωση και θέλαμε πολύ να είμαστε και φέτος. Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα και συμμετέχουμε στο ΕuroCup όπου θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται!

- Για πόσο ακόμη σκοπεύεις να παίζεις; Ποιες οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

Όσο το κορμί μου επιτρέπει να αγωνίζομαι στο επίπεδο που θέλω! Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες είναι να γίνομαι καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι και να μπορώ να προσφέρω στην ομάδα μου τον καλύτερό μου εαυτό!