Ολυμπιακός: Πάει για ελληνική... ενίσχυση

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ των «ερυθρόλευκων» θέλει να αποδείξει για ακόμα μια φορά έμπρακτα γιατί είναι την δεδομένη στιγμή η καλύτερη ελληνική ομάδα, πηγαίνοντας για... ψώνια.

Ολυμπιακός: Πάει για ελληνική... ενίσχυση

H γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού είναι δεδομένο και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση, πως είναι το καλύτερο και ποιοτικότερο σύνολο εντός των συνόρων.

Παρόλα αυτά, όπως έχει εξελιχθεί η φετινή χρονιά, οι «ερυθρόλευκες» έχουν καταφέρει να δείξουν μέχρι στιγμής ένα πολύ καλό πρόσωπο και εκτός των συνόρων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός στον όμιλο του στο Eurocup Γυναικών, έχει το ικανοποιητικό σερί των 3 νικών και 1 ήττας, πράγμα που κάνει την ομάδα του Πειραιά να στρέψει την προσοχή της στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, εφόσον στις εγχώριες είναι ασταμάτητη.

Όπως λοιπόν επισημάνθηκε στο κείμενο της Τετάρτης (13/11), πολλοί μεγάλοι χορηγοί έχουν πλησιάσει τις Πειραιώτισες, οι οποίες βάσει της αγωνιστικής τους κατάστασης και των επιδόσεων τους το αξίζουν και με το παραπάνω.

Στόχος επομένως των διοικούντων και φυσικά του προπονητή, Γιώργου Παντελάκη, είναι η ενίσχυση του συνόλου σε ορισμένους τομείς ώστε να καταφέρει να πετύχει διακρίσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην εκάστοτε διοργάνωση που θα συμμετέχει, είτε είναι τo Eurocup είτε η EuroLeague Γυναικών.

Ολυμπιακός: Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ ενισχύεται σε όλους τους τομείς!

Αυτή η ενίσχυση θα έρθει, πέρα από τους χορηγούς, μέσω έρευνας στο μεταγραφικό παζάρι, στο οποίο ο Ολυμπιακός έχει ως πρωταρχικό του σκοπό την απόκτηση έμπειρων Ελληνίδων παικτριών, που θα στελεχώσουν καλύτερα τον ήδη υπάρχοντα ελληνικό κορμό.

Το όνομα λοιπόν το οποίο «παίζει» δυνατά για τις «ερυθρόλευκες», είναι αυτό της Αρτέμιδος Σπανού. Η 27χρονη Ελληνίδα, αγωνίζεται αυτή την στιγμή στην πολωνική, Πολκοβίτσε (πρώην ομάδα της Στέλλας Καλτσίδου), στην θέση power forward-center και έχει σπουδαίες παραστάσεις τόσο από ευρωπαϊκά παιχνίδια όσο φορώντας την φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Αν τελικά η Πειραϊκή ομάδα καταφέρει και δώσει τα χέρια με την πολύ έμπειρη αλλά και ταλαντούχα Σπανού, θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τον ελληνικό κορμό αλλά και τις πιθανότητες που έχει για να καταφέρει να διακριθεί στο μόνο που της λείπει. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.