Ολυμπιακός: Συνεπές στους τίτλους το μπάσκετ γυναικών!

Το μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού συνεχίζει να φέρνει τίτλους στο μεγάλο λιμάνι

Ολυμπιακός: Συνεπές στους τίτλους το μπάσκετ γυναικών!

Το μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού κράτησε για άλλη μια φορά ψηλά το λάβαρο του συλλόγου και έφερε ένα ακόμη τρόπαιο στον Ερασιτέχνη. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού στέφθηκαν πρωταθλήτριες για 3η σερί χρονιά και 8η τα τελευταία 9 χρόνια! Βάλτε και τα 5 Κύπελλα που έχουν πάρει από την επανασύσταση του τμήματος το 2015. Το μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού θα λέγαμε ότι είναι ένα από τα …αδικημένα τμήματα του Ερασιτέχνη. Συχνά-πυκνά ακούγεται πως θα οδηγηθεί στη διάλυση, αλλά εκείνο συνεχίζει την προσπάθειά του και με συνέπεια φέρνει τίτλους στον σύλλογο.

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε όπως την επιθυμούσαν στο μεγάλο λιμάνι. Οι «ερυθρόλευκες» κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο κράτησαν τα σκήπτρα και έδειξαν πως παραμένουν το αφεντικό στην Α1 γυναικών. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερο μπάτζετ, πολύ πιο ακριβές ξένες, όμως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την επιτυχία, όπως και την ευτυχία. Οι «ερυθρόλευκες» έμειναν ενωμένες παρά τα προβλήματα και έκαναν κατάθεση ψυχής στον 5ο τελικό. Ο Θάνος Νίκλας για 2η σερί χρονιά πήρε την …ταυτότητα της Ελένης Καπογιάννη και έκλεισε πάλι τα στόματα όσων τον χαρακτήριζαν «λίγο».

Για την …επόμενη μέρα, έχουμε χρόνο. Τώρα είναι ώρα για ξεκούραση και χαρά. Η παραμονή του Νίκλα στον πάγκο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Και στο ρόστερ θα επιδιωχθεί η διατήρηση του βασικού κορμού, με τις Ελληνίδες και καλές ξένες δίπλα. Σίγουρα, θα χρειαστεί κάποιο φρεσκάρισμα. Όσον αφορά την Ευρώπη, το EuroCup φαντάζει και πάλι ο επικρατέστερος προορισμός. Για την Ευρωλίγκα, όπως διαπιστώθηκε, χρειάζεται σημαντική επένδυση.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν πάντα και την ολοκλήρωση των εργασιών στο Παπαστράτειο, ώστε να αποτελέσει το σπίτι της ομάδας μπάσκετ γυναικών!

Στον Παναθηναϊκό υπήρξε σιωπή μετά την απώλεια του τίτλου. Ο ΠΑΟ είναι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ενδεχομένως να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ίσως ήρθε η ώρα να κλείσει και ο κύκλος της Καπογιάννη στον πράσινο πάγκο…