Ολυμπιακός - Νίκη Λευκάδας 89-54: Πρώτες και μαθηματικά!

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στις μάχες με τον Παναθηναϊκό 

Ολυμπιακός - Νίκη Λευκάδας 89-54: Πρώτες και μαθηματικά!

Ο Ολυμπιακός, μη σκοπεύοντας να …αυτοκτονήσει, πήρε σήμερα τη νίκη επί της Νίκης Λευκάδας στο Μοσχάτο με 89-54 και εξασφάλισε και μαθηματικά την 1η θέση της κανονικής περιόδου στην Α1 γυναικών μια στροφή πριν απ' το φινάλε! Οι «ερυθρόλευκες» θα έχουν έτσι το πλεονέκτημα της έδρας στις μάχες με τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου!

Οι νησιώτισσες κατόρθωσαν να είναι ανταγωνιστικές για 15 λεπτά. Μπορεί να βρέθηκαν στο ξεκίνημα να χάνουν με 19-4, αλλά με ένα 15-0 έφεραν το ματς στα ίσα (19-19). Στα μέσα της β’ περιόδου το σκορ ήταν 26-23. Από κει και πέρα, σοβαρεύτηκε ο Ολυμπιακός, έκλεισε το ημίχρονο στο +18 (46-28) και χωρίς προβλήματα στην επανάληψη, έφτασε στη νίκη που ήθελε με διαφορά 35 πόντων!

Η Χριστινάκη επανεμφανίστηκε για τον Ολυμπιακό.

Διαιτητές: Γαρινή-Λαζόγκα-Τσατταλιού
Δεκάλεπτα: 19-15, 46-28, 67-38, 89-54
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Ουίλιαμς 9(1), Κυριακούδη 2, Σπυριδοπούλου 3(1), Σύρρα 8, Καμπισιούλη, Νικολοπούλου 13(1), Καρλάφτη 9(1), Δίελα 2, Βίτολα 15(1), Χριστινάκη 16, Κολλάτου 8, Τόμπιν 4.
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Βελτσίστας): Μόρα 20, Ζιάκα 8(1), Γεωργάκη, Γασπαράτου, Χουγκάζ 2, Τσαμίλα, Ρομπότη, Λαμπροπούλου, Μανίς 24.

Α1 γυναικών: Τρίτες οι Εσπερίδες, τέταρτος ο Πρωτέας Βούλας - Νίκη παραμονής ο Εύνικος! (βαθμολογία)

Δηλώσεις:

Θάνος Νίκλας: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη σοβαρότητα που έδειξαν στο παιχνίδι. Υπάρχουν κάποιες απουσίες που επιθετικά μας έχουν χαλάσει το ρυθμό. Παρόλα αυτά, είναι μικρά τα διαστήματα αυτά, θα προσπαθήσουμε να τα εκμηδενίσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τελειώσαμε με το πλεονέκτημα έδρας, κάτι πολύ σημαντικό. Βγήκαμε πρώτοι στην κανονική περίοδο, συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη δουλειά που έχουν κάνει έως τώρα. Ξεκινάνε τα πλέι οφ. Θέλουμε έξτρα δουλειά, έξτρα συγκέντρωση. Έχουμε την ποιότητα, δουλεύουμε πολύ και μπορούμε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει. Το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε».