Αθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-97: Στο ρελαντί...

Ο Ολυμπιακός πέρασε απ' τον Βύρωνα, επικρατώντας 97-71 του Αθηναϊκού 

Αθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-97: Στο ρελαντί...

Ο Ολυμπιακός προχώρησε με νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, καθώς για την 17η αγωνιστική κέρδισε σήμερα στον Βύρωνα 97-71 τον Αθηναϊκό και συνεχίζει στην κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκες» δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα και μπόρεσαν να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου. Ο ουραγός Αθηναϊκός ήταν μαχητικός μέχρι αυτό το σημείο και δεν είχε την εικόνα που έδειξε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Τόμπιν και Ουίλιαμς πρώτες σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ απ’ την άλλη ξεχώρισαν Γκάβιν και Τίλμαν.

Διαιτητές: Μαυρέλης-Δημουλάς-Παπαδόπουλος Ανδρ.

Δεκάλεπτα: 16-24, 40-45, 60-75, 71-97

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντωνόπουλος): Τίλμαν 23(4), Γρύλλια, Χατήρα 3(1), Καλαφάτη, Στεφανίδου 3(1), Τσίκα 3, Μάνου 7(1), Οικονομάκη 2, Παρασκευοπούλου, Γκάβιν 30(1τρ., 7ρ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Ουίλιαμς 19(1), Κυριακούδη, Σύρρα 4, Καμπισιούλη, Νικολοπούλου 14(1τρ., 5ασ.), Καρλάφτη 4, Δίελα, Βίτολα 16 (10ρ.), Χριστινάκη 5(1), Κολλάτου 11(1), Τόμπιν 24 (14ρ.).

Α1 γυναικών: Εύκολα Εσπερίδες, Πρωτέας Βούλας και Παναθηναϊκός (βαθμολογία)

Δηλώσεις:

Θάνος Νίκλας: «Προερχόμαστε από μια εβδομάδα που πνευματικά έχουμε αδειάσει, γιατί δώσαμε μεγάλη ενέργεια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ήρθαμε εδώ και παίξαμε με την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος και αφήσαμε τις δύο ξένες της να σκοράρουν 53 πόντους. Στην άμυνα ήμασταν τελείως χαλαροί, δεν δείξαμε τη σοβαρότητα που χρειάζεται. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Έχουμε ακόμα πέντε αγωνιστικές μέχρι το τέλος, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι σε αυτή την ομάδα δεν χαρίζεται τίποτα. Αν κάποια θεωρεί ότι δικαιούται κάτι άλλο, θα πρέπει να το αποδείξει με άλλο τρόπο και όχι με αδιαφορία. Κρατάμε τη νίκη, συνεχίζουμε. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε την κανονική διάρκεια με το πλεονέκτημα έδρας, οπότε συνεχίζουμε τη δουλειά».

Κριστίν Βίτολα: «Δύσκολο ματς, χάσαμε σε αρκετά σημεία τη συγκέντρωσή μας και δεχθήκαμε κάποια εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, επιστρέψαμε στο παιχνίδι μας και είμαστε χαρούμενες που κερδίσαμε. Συνεχίζουμε τη δουλειά που κάνουμε».