Ωφέλησε τελικά τον Ολυμπιακό η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα γυναικών;

Δεν ξέρουμε εάν τελικά βοήθησε τον Ολυμπιακό η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα γυναικών 

Ωφέλησε τελικά τον Ολυμπιακό η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα γυναικών;

Με μια πορεία που σίγουρα θα μπορούσε να είναι κάπως καλύτερη, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στη φετινή Ευρωλίγκα γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» ήρθαν τελευταίες στον όμιλό τους, με μόλις μία νίκη σε 14 αγώνες. Βάσει αριθμών, τα πήγαν χειρότερα από την προηγούμενη εμφάνισή τους στη διοργάνωση τη σεζόν 2018-19, όταν και είχαν πετύχει δύο νίκες. Το να διακρινόταν η ομάδα σίγουρα ήταν δύσκολο, ούτε υπήρχαν οι απαιτήσεις. Τα μεγέθη στην Ευρωλίγκα γυναικών είναι μεγάλα και ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κοντράρει τις περισσότερες ομάδες.

Το θέμα είναι αν κέρδισε κάτι από τη συμμετοχή του ο σύλλογος. Εμπειρίες θα λέγαμε ναι, ψυχολογικά όμως μάλλον δεν έκαναν καλό οι μαζεμένες ήττες, για μια ομάδα που είχε συνηθίσει να κερδίζει. Όσο για τον κόσμο, όπως αναμενόταν, δεν συγκινήθηκε καθόλου από την παρουσία της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Άρα τι νόημα έχει η συμμετοχή; Μόνο για το πρεστίζ, θα σημειώναμε.

Πλέον, ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα, που είναι και ο μοναδικός του στόχος, έχοντας αποκλειστεί στο Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός και το παρήγορο είναι ότι οι «ερυθρόλευκες» θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Σίγουρα δεν αρκεί, αλλά δίνει ένα αβαντάζ στον Ολυμπιακό για να κάμψει την αντίσταση των «πρασίνων» και να κρατήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο μεγάλο λιμάνι.

ΥΓ.: Τα πιο δύσκολα, πάντως, θα έρθουν το καλοκαίρι, οπότε και στον Ερασιτέχνη θα πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη του τμήματος και τι προοπτικές υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι…