Mέσω προκριματικής φάσης ο Ολυμπιακός στην EuroLeague Γυναικών

Μέσω προκριματικής φάσης θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Διαβάστε τις λεπτομέρειες. 

Mέσω προκριματικής φάσης ο Ολυμπιακός στην EuroLeague Γυναικών

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι, δίνοντας τη «μάχη» του για να εισέλθει στους ομίλους της Euroleague μέσω προκριματικής φάσης. Οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας, μετά από τη γνωστοποίηση της FIBA, βρίσκονται στις 8 ομάδες που θα αγωνιστούν σε προκριματικό γύρο για τις τέσσερις κενές θέσεις που οδηγούν στους «16» (κανονική περίοδος) της διοργάνωσης.

Η κλήρωση θα διενεργηθεί την Πέμπτη, 5 Ιουλίου, στο Μόναχο. Οι υπόλοιπες ομάδες των προκριματικών είναι οι εξής: Ναντέζντα (Ρωσία), Τσουκούροβα (Τουρκία), Λιλ Μετροπόλ (Γαλλία), Ατομερόμου-ΤΑΡΡ (Ουγγαρία), Βενέτσια (Ιταλία), Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) και Ρίγα (Λετονία). Ο Ολυμπιακός λόγω κριτηρίων της FIBA θα κληρωθεί με μειονέκτημα έδρας ή με τη Ναντέζντα από την Ρωσία ή με τη Βίσλα Κρακοβίας από την Πολωνία. Ο πρώτος αγώνας της προκριματικής φάσης έχει οριστεί για τις 9 Οκτωβρίου και ο επαναληπτικός για τις 12 Οκτωβρίου.

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 5 Ιουλίου, θα διενεργηθεί στο Μόναχο και η κλήρωση της κανονικής περιόδου. Θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων. Οι ομάδες που ήδη έχουν περάσει στους ομίλους είναι οι: Εκατέρινμπουγκ (Ρωσία), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), Τάνγκο Μπουρζ (Γαλλία), Σοπρόν (Ουγγαρία), Φαμίλα Μπάσκετ Σκίο (Ιταλία), USK Πράγας (Τσεχία), Πολκοβίτσε (Πολωνία), Αβενίδα (Ισπανία), Κάστορς (Βέλγιο), Ντιναμό Κουρσκ (Ρωσία), Χατάι (Τουρκία) και Φλαμ Καρόλο Μπάσκετ (Γαλλία).