Α1 γυναικών: Έξι ομάδες ζητούν να μην αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα

Με επιστολή τους στον Λευτέρη Αυγενάκη έξι ομάδες της Α1 γυναικών μπάσκετ θέλουν οικονομική ενίσχυση, αλλαγές στην εγκύκλιο των μεταγραφών, αλλά και να μην υποβιβαστεί κανείς

Α1 γυναικών: Έξι ομάδες ζητούν να μην αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα

H EΟΚ ανακοίνωσε την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών στις 7 Μαρτίου, ωστόσο υπάρχουν έξι ομάδες που δεν θέλουν την άμεση επιστροφή των παικτριών στα παρκέ.

Με επιστολή που έστειλαν με αποδέκτες τον Υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον Γ.Γ Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, οι έξι ομάδες οι: Νίκη Λευκάδας, Χανιά, Σπόρτιγκ, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου και ΕΦΑΟΖ υποστηρίζουν ότι δεν ρωτήθηκαν αν είναι εφικτό να ξεκινήσει τόσο άμεσα το πρωτάθλημα και ζητούν μία σειρά από προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύσουν για να δεχθούν την επανέναρξη.

Συγκεκριμένα, οι έξι σύλλογοι ζητούν αρχικά 3 εβδομάδες προθεσμία για να κάνουν μία μίνι προετοιμασία προκειμένου να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί, αφού οι αθλήτριές τους τόσο καιρό δεν είχαν αγώνες στα πόδια τους και είναι επικίνδυνο για την υγεία τους να ξεκινήσουν άμεσα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι ζητούν να γίνεται ένας αγώνας την εβδομάδα και όχι δύο όπως αναφέρει ο αρχικός σχεδιασμός.

Επίσης ζητούν κάλυψη των εξόδων για τεστ κορονοϊού μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των εντός έδρας αγώνων, αλλά και των εξόδων τους για τα ταξίδια των αποστολών των ομάδων για τους εκτός έδρας αγώνες.

Παράλληλα, ζητούν ακόμα να αλλάξει η εγκύκλιος των μεταγραφών και να επιτραπεί σε κάθε ομάδα να κάνει έως και πέντε μεταγραφές, ακόμα και από ομάδες Α2, αφού μεταξύ άλλων οι ξένες παίκτριές τους αρνούνται να επιστρέψουν στην χώρα μας μόνο για δύο μήνες.

Κλείνοντας δε, ζητούν ακόμα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που ισχύουν εξαιτίας του κορονοϊού.