Ελευθερία Μοσχάτου: Η νέα δύναμη του γυναικείου μπάσκετ! (pics)

Η Ελευθερία Μοσχάτου ονειρεύεται να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού στην Α1 γυναικών - Στο «ΦΩΣ» μίλησαν οι χορηγοί της ομάδας, δυο νέοι άνθρωποι, ο Βίκτωρας Αποστόλου και ο Ανδρέας Ρηγόπουλος, ο προπονητής Γιάννης Παπαναστασίου, η μεγάλη Νεβένα Γιοβάνοβιτς, η αρχηγός Μαρία Μίχου και η ταλαντούχα Χριστίνα Κίτσιου

Ελευθερία Μοσχάτου: Η νέα δύναμη του γυναικείου μπάσκετ! (pics)

Η Ελευθερία Μοσχάτου τάραξε τα νερά στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ, φέρνοντας στην Ελλάδα τη σπουδαία Νεβένα Γιοβάνοβιτς. Η Ελευθερία ήταν τρίτη πέρυσι στην Α1 και θέλει φέτος να κάνει το κάτι παραπάνω! Μπορεί να μπει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Πίσω από την ομάδα του Μοσχάτου είναι δύο νέοι άνθρωποι, επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, οι Βίκτορας Αποστόλου (31 χρόνων) και Ανδρέας Ρηγόπουλος (34 χρόνων), με τρέλα και αγάπη για το μπάσκετ! Αμφότεροι άνοιξαν την καρδιά τους στο «ΦΩΣ».

Ήσασταν από τους πρωταγωνιστές στο φετινό μεταγραφικό παζάρι της Α1 γυναικών. Από πού αντλείτε τέτοια όρεξη, δεδομένων των πενιχρών εσόδων που έχει το πρωτάθλημα;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Μπαίνοντας στην 3η χρονιά ενασχόλησης με την ομάδα, κάθε χρόνο κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω, με απόλυτο στόχο η Ελευθερία να πρωταγωνιστεί. Παρά τα πενιχρά έσοδα που υπάρχουν στο πρωτάθλημα δεν σταματάμε, παρ’ όλο το οικονομικό κόστος, να στηρίζουμε την ομάδα από την τσέπη μας, χωρίς να παραβλέψουμε τη σημαντική βοήθεια κάποιων χορηγών που ενισχύουν κάθε χρόνο την ομάδα.

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Όρεξη πάντα υπάρχει για μεταγραφές, αν και έπειτα από μια τόσο πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο με τη πανδημία, με τη στήριξη μεγάλων χορηγών που συνεχίζουν να συντρέχουν την ομάδα μας ξανά, και με την προσθήκη νέων, μπορέσαμε να πρωταγωνιστήσουμε στο μεταγραφικό παζάρι για άλλη μια χρονιά.

Πόσο καιρό είστε στην Ελευθερία και από πού προέκυψε η αγάπη σας για το γυναικείο μπάσκετ;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Αισίως στην 3η χρονιά και να ομολογήσω ότι παρακολουθούσα γυναικείο μπάσκετ από πολύ μικρός, καθότι ήμουν κι εγώ αθλητής μπάσκετ, αλλά το μικρόβιο για να ασχοληθώ παραγοντικά μου το πέρασε ο κ. Ρηγόπουλος.

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αισίως μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο ενασχόλησης με την ομάδα. Το μικρόβιο προέκυψε όντας δίπλα στον κ. Πετρόπουλο, ο οποίος είναι χορηγός και συνεργάτης μας στην ομάδα και μαζί με τον κ. Αποστόλου έχουμε φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο.

Αξίζει τον κόπο τέτοια επένδυση; Νομίζω πως είχατε σκεφτεί κάποια στιγμή να αποχωρήσετε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Όσο αντέχω οικονομικά και παραμένουν υγιείς οι επιχειρήσεις μου και εξακολουθήσουν και κάποιοι άνθρωποι να μας στηρίζουν, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Κάποιες σκέψεις σκόρπιες πέρασαν από το μυαλό μας, αλλά επειδή είμαστε άνθρωποι των άκρων καταλήξαμε από την αποχώρηση στο να κάνουμε ξανά πρωταθλητισμό με την ομάδα που αγαπήσαμε.

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν μιλάμε για επένδυση, απλά αφιερώνεις πολύ προσωπικό χρόνο και χρήμα για να βοηθήσεις τον σύλλογο. Μετά τη περίοδο της καραντίνας υπήρχε όντως σκέψη να αποχωρήσουμε με τον κ. Αποστόλου και να ασχοληθούμε μόνο με τις επιχειρήσεις μας, αλλά ύστερα από πολλή σκέψη και συζήτηση με τους συνεργάτες μας και τον σύλλογο αποφασίσαμε για άλλη μια χρονιά να είμαστε παρόντες.

Έχετε πλήρως το μάνατζμεντ του γυναικείου τμήματος; Με τους άνδρες ασχολείστε;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Ναι, και από φέτος αποφασίσαμε να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες του συλλόγου για να εξελίξουμε όσο περισσότερα κορίτσια μπορέσουμε και να τα ενσωματώσουμε στο μέλλον στη γυναικεία ομάδα. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως σύνδεση με το αντρικό τμήμα και ούτε νομίζω στο μέλλον να υπάρξει.

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, και από φέτος ξεκινάμε και ένα πλάνο ώστε να αναπτύξουμε τις ακαδημίες μας σε βάθος χρόνου και να ενσωματώσουμε νέα κορίτσια στη γυναικεία ομάδα.

Με τη διοίκηση του συλλόγου έχετε καλές σχέσεις; Ακούγονται διάφορα κατά καιρούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Δεν υπάρχει καμιά κόντρα με τη διοίκηση του συλλόγου. Η σχέση μας με τον πρόεδρο κ. Δημητρίου είναι άψογη και αυτό φαίνεται από το κλίμα και τα αποτελέσματα που έχει η ομάδα μας.

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Με τη διοίκηση του συλλόγου, που μας προσέγγισε πριν από 3 χρόνια για να αναλάβουμε τις τύχες του γυναικείου μπάσκετ, έχουμε άψογη συνεργασία και απολαμβάνουμε την πλήρη στήριξή της σε όποια κίνηση κάνουμε. Παρά τα όσα ακούγονται το αποτέλεσμα βγαίνει στο γήπεδο και δείχνει μια άψογη συνεργασία.

Πως πείσατε τη Γιοβάνοβιτς να έρθει στην Ελλάδα; Βοήθησε ότι είναι και σύντροφος του Λίνου Γαβριήλ;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Καταλυτικό ρόλο στη μεταγραφή έπαιξε η συμβολή του κ. Πετρόπουλου, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή της παίκτριας, η οποία είδε έμπρακτα ότι η ομάδα έχει πολύ υψηλούς στόχους. Όσον αφορά τον κ. Γαβριήλ, τον ευχαριστούμε και αυτόν για τη βοήθεια στην πραγματοποίηση της μεταγραφής.

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αν και υπήρχαν υψηλοί στόχοι στην ομάδα, μια παίκτρια τέτοιου βεληνεκούς δεν ήταν στα πλάνα μας, αλλά με προσωπική παρέμβαση του κ. Πετρόπουλου φτάσαμε στην πραγματοποίηση αυτής της κορυφαίας μεταγραφής για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ. Να ευχαριστήσουμε και τον κ. Γαβριήλ για τον ρόλο του στον ερχομό της παίκτριας.

Ποια είναι τα όνειρά σας;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Το όνειρο είναι ένα: τίτλος με την Ελευθερία και προσωπικά θέλω να παίξει η ομάδα και στην Ευρώπη. Σας ευχαριστώ.

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Τίτλος με την Ελευθερία! Επίσης η ομάδα να παίξει στο άμεσο μέλλον στην Ευρώπη και όταν φτάσει η ώρα να αποχωρήσουμε, η ομάδα να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα στο οικονομικό κομμάτι.

Μίχου: Εδώ είναι το μπασκετικό σπίτι μου

Αρχηγός της ομάδας είναι η 37χρονη Μαρία Μίχου, που έχει ζήσει την πορεία της Ελευθερίας από τα χαμηλά στα ψηλά!

Για άλλη μια χρονιά στην Ελευθερία. Πώς νιώθεις;

Είμαι πολύ χαρούμενη που και φέτος θα αγωνιστώ στην Ελευθερία Μοσχάτου .Δεδομένου πως ως αθλήτρια οι πολλές μετακινήσεις από ομάδα σε ομάδα δεν ήταν κάτι που μου άρεσε, θα μπορούσα να πω πως για μένα η Ελευθερία είναι το μπασκετικό σπίτι μου. Έχω περάσει πολλά χρόνια στην ομάδα και εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι και η καλύτερη. Σημαντικό είναι να παραμείνουμε όλοι υγιείς.

Τι θέλετε να πετύχετε φέτος;

Αν αναλογιστούμε πως η περσινή χρονιά, παρά τις δυσκολίες, μας βρήκε στην πρώτη τριάδα, φέτος με το υπάρχον ρόστερ όλοι κοιτάμε ψηλότερα. Γνωρίζοντας πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, είναι σημαντικό να αναφέρω πως έχει γίνει σημαντική προσπάθεια βελτίωσης σε όλους τους αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς τομείς από όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Έχει μέλλον το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα;

Η αλήθεια είναι πως το θέμα αυτό με προβληματίζει έντονα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλώς για το γυναικείο μπάσκετ, όπως συνολικά και για όλο τον αθλητισμό, κυρίως τον ερασιτεχνικό. Νομίζω πως όλα είναι θέμα νοοτροπίας και προσέγγισης κι αυτό αφορά όλους εμάς που ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε. Για να υπάρξει μέλλον, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές.

Κίτσιου: Το βήμα παραπάνω με την Ελευθερία

Η ταλαντούχα Χριστίνα Κίτσιου προστέθηκε στο ρόστερ της φιλόδοξης Ελευθερίας.

Το Μοσχάτο είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας σου. Τι σε έκανε να πεις το «ναι»;

Το Μοσχάτο είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα! Δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτώ, διότι είναι όλοι επαγγελματίες και αγαπάνε αυτό που κάνουν! Ήθελα να κάνω το ένα βήμα παραπάνω και αποφάσισα πως ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα.

Πώς τα βλέπεις έως τώρα; Νιώθεις ικανοποιημένη από την επιλογή σου;

Νιώθω απόλυτα ικανοποιημένη, κάθε μέρα προπονούμαστε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η ομάδα εξαρχής. Έχουμε μπει στην περίοδο των φιλικών που είναι δυνατά τεστ για εμάς και προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για το ξεκίνημα της σεζόν. Η ομάδα και οι άνθρωποί της με έκαναν από την πρώτη στιγμή να νιώσω ότι ανήκω σε αυτή την ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε!

Ποιες είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες σου;

Ήταν μια πρωτόγνωρη χρονιά λόγω του κορονοϊού και προσπαθούμε όλοι σκληρά να καλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε από την ξαφνική παύση του πρωταθλήματος. Προσωπικά προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερη μέσα από τη σκληρή δουλειά και να αντεπεξέρχομαι στον ρόλο που μου έχει ανατεθεί.

Γιοβάνοβιτς: Συμβαδίζουν οι στόχοι μας

Η σπουδαία Σέρβα Νεβένα Γιοβάνοβιτς, μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων, θα κοσμήσει με την παρουσία της τα ελληνικά παρκέ. Μίλησε στο «ΦΩΣ» για το νέο αυτό βήμα της καριέρας της.

Πώς και αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα;

Η απόφαση πάρθηκε πολύ γρήγορα. Μου άρεσε το γεγονός να έρθω να παίξω σε μια τόσο όμορφη χώρα, οπότε δέχτηκα την πρόταση του συλλόγου.

Ήθελες να είσαι κοντά και στον σύντροφό σου;

Σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου. Όσον αφορά επαγγελματίες αθλητές, είναι πολύ σημαντικό να είναι χαρούμενοι σε όλα τα κομμάτια, έτσι ώστε να αποδίδουν καλύτερα.

Ποιοι οι στόχοι σου με την Ελευθερία; Ένας τίτλος;

Είναι ακόμα Σεπτέμβριος, οπότε θεωρώ ότι είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για τίτλους και πρωταθλήματα. Αλλά για μένα προσωπικά ήρθα εδώ επειδή έχω μεγάλους στόχους, οι οποίοι συμβαδίζουν απολύτως με τον σύλλογο.

Τι ξέρεις από το ελληνικό μπάσκετ;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Αλλά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου να μάθω και να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Παπαναστασίου: Όνειρο να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό!

Προπονητής της Ελευθερίας ο 46χρονος Γιάννης Παπαναστασίου, που είναι 17 χρόνια στην ομάδα! Μίλησε στο «ΦΩΣ» για το φετινό πρότζεκτ.

Πείτε μας τις κινήσεις που έκανε φέτος η ομάδα.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλες τις ομάδες. Να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα προ ιού, με ανοιχτά γήπεδα και κόσμο. Φέτος η ομάδα ενισχύθηκε με δύο πόιντ γκαρντ, τη Δήμητρα Καμπουράκη, με εμπειρία από το εξωτερικό και τεράστιο ταλέντο και όρεξη για δουλειά, και την Αμερικανίδα με ελληνικό διαβατήριο Νίκι Έιβερι, εμπειρότατη παίκτρια και χρήσιμη για την ομάδα. Στη θέση «2» αποκτήσαμε την Αμερικανίδα Άντριαν Μότλεϊ, ικανότατη σκόρερ και πασέρ. Επίσης την Αναστασία Τσέρου, η οποία δίνει ενέργεια και πάθος μέσα στο παρκέ, και την πολλά υποσχόμενη Κωνσταντίνα Γραμματικού. Στη θέση «3» είναι τεράστια τιμή που έχουμε μαζί μας την Νεβένα Γιοβάνοβιτς, ενώ παρέμεινε η Γωγώ Σταμάτη, ένα κορίτσι που κάνει όλες τις δουλειές που θα ζητήσει ο προπονητής.

Αποκτήσαμε την Αφροδίτη Κοσμά στη θέση «4», μια έμπειρη και ποιοτική παίκτρια από τον Ολυμπιακό, με πολλά χρόνια στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και με τεράστια συμμετοχή στην εθνική ομάδα. Ακόμη, τη Χριστίνα Κίτσιου, ένα νεαρό κορίτσι που έχει παίξει από μικρή στο υψηλό επίπεδο και περιμένουμε να μας βοηθήσει πολύ.

Η αρχηγός μας Μαρία Μίχου παρέμεινε και με την εμπειρία της λειτουργεί μέσα στην ομάδα σε πολλά επίπεδα. Η ψηλή μας, Νικόλ Γιόργκενσεν, πρώτη χρονιά μακριά από το κολέγιο θέλει να αναδείξει το ταλέντο της και να δημιουργήσει μια μεγάλη καριέρα.

Τέλος, έχουμε και τις μικρές μας Πένυ Βόλου από τα σπλάχνα της ομάδας και Μαρία Πέτροβα, ένα τεράστιο μπασκετικό ταλέντο.

Πώς είναι που θα έχετε στη διάθεσή σας τη Γιοβάνοβιτς;

Όπως είπα και παραπάνω, είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα μας να έχουμε τη «Νέτσα» στην ομάδα. Έχει τεράστια εμπειρία από το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ, με Ολυμπιακά μετάλλια και διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο. Θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους κοινούς στόχους μας και εμείς θα τη βοηθήσουμε να γίνει ακόμα καλύτερη και να τη θαυμάσουμε το επόμενο καλοκαίρι στο Πανευρωπαϊκό και στην Ολυμπιάδα.

Ποιοι οι στόχοι της νέας χρονιάς;

Την περασμένη χρονιά με τη διακοπή βρεθήκαμε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, την καλύτερη που έχουμε κατακτήσει ποτέ. Φέτος, σε ένα πολύ πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ευελπιστούμε σε μια καλύτερη θέση.

Είναι εφικτό να… χτυπήσετε τον Ολυμπιακό;

Πραγματικά πιστεύω ότι όποιον και να ρωτήσεις στο πρωτάθλημα έχει όνειρο να κερδίσει τον πρωταθλητή και την καλύτερη ομάδα στη χώρα τα τελευταία χρόνια και αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις. Και φέτος είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, γιατί διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.