Τα κορίτσια του ΠΑΣ Γιάννινα κρατούν ψηλά τη σημαία του μπάσκετ της Ηπείρου! (pics)

Την ώρα που το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τη σπουδαία ευκαιρία να παίξει στην Α2, οι γυναίκες του ΠΑΣ ετοιμάζονται για την 2η παρουσία τους στην Α1! - Το «ΦΩΣ» άνοιξε τον φάκελο του ΠΑΣ

Τα κορίτσια του ΠΑΣ Γιάννινα κρατούν ψηλά τη σημαία του μπάσκετ της Ηπείρου! (pics)

Σε μια περίπλοκη υπόθεση, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τη μοναδική ευκαιρία να παίξει στην Α2. Μολονότι είχε από πίσω του την ισχυρή εταιρεία ΒΙΚΟΣ, υπήρξαν στο εσωτερικό του συλλόγου προστριβές, ικανές για να μη δηλώσει ο ΠΑΣ συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2. Κύριο σημείο τριβής ήταν η επιθυμία του Ερασιτέχνη να δημιουργηθεί… ΚΑΕ, πράγμα που όπως ήταν λογικό βρήκε αντίθετη τη διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ. Κρίθηκε άκρως ριψοκίνδυνο κάτι τέτοιο, δεν βρέθηκε μια μέση λύση και οι άνθρωποι της επιτροπής πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν. Μαζί τους και η ΒΙΚΟΣ που ήταν διατεθειμένη να στηρίξει ακόμη και το εγχείρημα της ΚΑΕ, αλλά μόνο αν συμφωνούσε και η επιτροπή.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ που υπήρχε στον ΠΑΣ, Γιάννης Μάντζιος, τοποθετήθηκε μιλώντας στο «ΦΩΣ».

Για να μάθει καλύτερα ο κόσμος, η ΒΙΚΟΣ δεν μπορούσε να συνεχίσει και να στηρίξει την ομάδα σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή;

Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ δεν ήθελε να συνεχίσει όλο αυτό το εγχείρημα, καθώς από την αρχή είχαμε πει πως θα συμπορευτούμε στην όλη προσπάθεια και δεν ήταν διατεθειμένη καμία από τις δύο πλευρές να πορεύεται χωρίς τη βοήθεια της άλλης πλευράς.

Ο Ερασιτέχνης δεν μπορούσε να κατεβάσει την ομάδα;

Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να ρωτήσετε καλύτερα τη διοίκηση του Ερασιτέχνη…

Ο κόσμος του ΠΑΣ σάς κατηγορεί ότι… κρεμάσατε την ομάδα.

Ο κόσμος δεν πρέπει να μας κατηγορεί. Κάναμε ό,τι χρειάστηκε και ό,τι μπορούσαμε ώστε η ομάδα να κατέβει στην Α2 και δεν σας κρύβω πως το πρότζεκτ μας είχε ολοκληρωθεί κατά 70-80%. Όταν είδαμε ότι οι προσπάθειές μας δεν οδηγούσαν πουθενά και ότι κάποιοι μας έβαζαν τρικλοποδιές, ενημερώσαμε έγκαιρα πως δεν θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια από μέρους μας. Όσοι θέλησαν να συνεχίσουν την όλη προσπάθεια είχαν τον χρόνο να ετοιμάσουν την ομάδα για την Α2…

«Δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε το πλάνο μας»

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Γεωργίου, με τη σειρά του απάντησε στα εξής ερωτήματα.

Νιώθετε πικραμένοι με όλο αυτό που έγινε; Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Πήγε στράφι η προσπάθεια των τελευταίων ετών;

Φυσικά και νιώθουμε πικραμένοι, μία προσπάθεια τριών ετών, η οποία είχε χτιστεί σε στέρεες βάσεις, με ισχυρή διοικητική ομάδα, με έναν μεγάλο χορηγό πανελλαδικής εμβέλειας, με καλούς παίκτες, με όραμα και πλάνο πενταετίας τινάχτηκε στον αέρα. Δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε το πλάνο μας, το οποίο για τα επόμενα έτη είχε στόχο να μπουν οι βάσεις για το μεγάλο άλμα που θα ήταν η μεγάλη κατηγορία και να είστε σίγουρος θα τα καταφέρναμε.

Στον ΠΑΣ υπήρχαν δύο διοικήσεις, σε άνδρες και γυναίκες, και ο Ερασιτέχνης. Τελικά μήπως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει;

Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν αυτό, λειτουργούσαμε ξεχωριστά οι δύο διοικήσεις, ο καθένας για το καλό της ομάδας του, και δεν υπήρξε σε κανένα σημείο αντιπαλότητα. Πολλές φορές όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε παίζαμε εκ περιτροπής στα Ιωάννινα, οι παίκτες και οι παίκτριες των δύο ομάδων καθώς και οι παράγοντες παρακολουθούσαν και στήριζαν αμφότερες τις ομάδες όταν αγωνίζονταν.

Υπάρχει η εντύπωση ότι ο Ερασιτέχνης… συμπαθεί περισσότερο το γυναικείο τμήμα. Ισχύει;

Γενικά υπήρχε αυτή η αίσθηση και εν μέρει ίσχυε αυτό, άλλωστε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας τις ακαδημίες των κοριτσιών ο Ερασιτέχνης τις είχε εκχωρήσει στο γυναικείο τμήμα, ενώ των αγοριών τις διαχειριζόταν ο ίδιος. Επιπλέον τώρα μετά την αποχώρησή μας υπάρχει συνδιαχείριση των Ακαδημιών αγοριών - κοριτσιών του Ερασιτέχνη με το γυναικείο. Θέλω να τονίσω όμως ότι το πρόβλημα στις σχέσεις μας προήλθε όχι λόγω του γυναικείου αλλά της εμμονής του Ερασιτέχνη να γίνουμε ΚΑΕ για το οποίο δεν υπήρχε καμία υποχρέωση να γίνει τις χρονιές που θα αγωνιζόμασταν στην Α2 και εν πάση περιπτώσει αυτή η εμμονή τους θα μας στερούσε ένα σεβαστό ποσό από το μπάτζετ της ομάδας για τη δημιουργία ενός δυνατού και αξιόμαχου συνόλου.

H τοποθέτηση του Ερασιτέχνη

Για το τι συνέβη το «ΦΩΣ» επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΣ, Γιώργο Οικονόμου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε την ιστορική ευκαιρία να παίξει στην Α2. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Τι έκανε ο Ερασιτέχνης από τη μεριά του για να μη συμβεί αυτό;

Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια τα 3 τελευταία χρόνια για να φτάσει ο ΠΑΣ στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες από τις δυο πλευρές δεν βρέθηκε η χρυσή τομή προκειμένου να συνεχίσει η Διοικούσα Επιτροπή με τον χορηγό μας, την εταιρεία Βίκος, την ανοδική πορεία της ομάδας μπάσκετ του σωματείου μας. Πρέπει να τονίσω εδώ τη μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων της διοικούσας και του χορηγού μας, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Γιάννη Μάντζιο που ήταν ο εμπνευστής αυτής της τρίχρονης πορείας.

Δεν ήταν εφικτό να κατέβαινε η ομάδα με περιορισμένο έστω ρόστερ;

Από τη στιγμή που δεν κατέστη εφικτό να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τις φιλοδοξίες που είχαμε, δεν συζητήθηκε καν μια μετριοπαθής κίνηση με ρόστερ που απλά θα συντηρούσε την ομάδα, γιατί ο στόχος της διοικούσας ήταν η τέταρτη συνεχόμενη άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία, κάτι στο οποίο συνηγορούσαμε και εμείς ως διοίκηση.

Ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης τελικά; Και τώρα η ομάδα ξανά στα χέρια του Ερασιτέχνη; Θα παίξει κάπου φέτος;

Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας, άλλος λίγο, άλλος πολύ, από τη στιγμή που αποτύχαμε να κατεβάσουμε την ομάδα. Σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν το μπάσκετ, δεν θα μας δοθεί η ευκαιρία φέτος να παίξουμε σε κάποια κατηγορία. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ακαδημίες μας όπως πάντα.

Τα κορίτσια του ΠΑΣ κρατούν ψηλά τη σημαία!

Σε αντίθεση με την ανδρική ομάδα, τα κορίτσια του ΠΑΣ για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στην Α1 γυναικών. Μετά το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη κατηγορία, οι Ηπειρώτισσες φιλοδοξούν φέτος να πετύχουν κάτι καλύτερο.

O γενικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Ζήκος, μίλησε στο «ΦΩΣ».

Ο ΠΑΣ ευνοήθηκε από τη διακοπή των πρωταθλημάτων και θα είναι και τη νέα σεζόν στην Α1. Ποιοι οι στόχοι για τη νέα χρονιά;

Οι στόχοι της ομάδας είναι απλοί και ουσιαστικοί : 1) η ομάδα να βρεθεί στις πρώτες 5 θέσεις του πρωταθλήματος. Με την πρόσληψη του νέου προπονητή και των καινούργιων παικτριών μπορεί να καταστεί εφικτό. 2) Να λειτουργεί σε ακόμα πιο υψηλά πρότυπα τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που σέβονται αυτό που κάνουν και γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε μια ομάδα με απαιτήσεις τόσο από τον κόσμο και την πόλη όσο και από τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν κάθε χρόνο.

Σε αντίθεση με το ανδρικό τμήμα, οι γυναίκες στάθηκαν όρθιες. Γιατί;

Στη γυναικεία ομάδα ό,τι γίνεται κάθε χρονιά γίνεται βάσει πλάνου και συγκεκριμένης στοχοποίησης. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να εξελίξουμε κάτι συγκεκριμένο είτε αυτό είναι το αγωνιστικό τμήμα είτε τα σόσιαλ μίντια είτε οι ακαδημίες είτε το χορηγικό πρόγραμμα. Αυτά για να εξελιχθούν και να μπορείς να κρατάς την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο χρειάζεται υπομονή, χρόνος και σίγουρα κάθε χρόνο περισσότερα άτομα. Θεωρώ ότι το να ανέβεις σε 3 χρόνια από το τοπικό στην Α2 (σ.σ. εννοεί τους άνδρες) είναι μεγάλο επίτευγμα, αλλά χωρίς πλάνο και συγκεκριμένες κινήσεις μη διαχειρίσιμο…

Ποιος ο λόγος της αλλαγής προπονητή;

Ο λόγος της αλλαγής προπονητή ήταν ξεκάθαρος. Η ομάδα χρειαζόταν έναν προπονητή με παραστάσεις και μεγάλη εμπειρία από την Α1 γυναικών και ο κ. Δουβίτσας ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν…

«Στην πρώτη τετράδα!»

Νέος προπονητής λοιπόν των κοριτσιών του ΠΑΣ ο Νίκος Δουβίτσας στη θέση του Γιώργου Σιαμέτη. Ο ικανός τεχνικός μίλησε στο «ΦΩΣ».

Μετά τη Νίκη Λευκάδας, ο ΠΑΣ Γιάννινα. Θέλατε μια αλλαγή;

Επέλεξα να μετακομίσω στην ομάδα του ΠΑΣ γιατί ήθελα να δουλέψω σε μια ομάδα με υψηλές προσδοκίες και με πολύ καλές συνθήκες μέσα στο γήπεδο αλλά και εκτός γηπέδου.

Ποιοι οι στόχοι της νέας σεζόν; Πώς έχει διαμορφωθεί έως τώρα το ρόστερ;

Οι στόχοι πάντα του ΠΑΣ πρέπει να είναι κάθε χρόνο και πιο υψηλοί, από τις ακαδημίες μέχρι το γυναικείο. Έχουμε ένα ρόστερ που με δουλειά και με υγεία θα πάει καλά.Ο δικός μου στόχος είναι η ομάδα να πάει τετράδα και αυτό θα επιδιώξω. Θα παίξουμε τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, θα αξιολογήσουμε την κατάσταση την αγωνιστική αλλά και την εξωαγωνιστική και θα πράξουμε αναλόγως για την ενίσχυση της ομάδας.

Τι υπόσχεστε στον κόσμο της ομάδας;

Δουλειά μέσα στο γήπεδο για να φθάσουμε τον ΠΑΣ ψηλά. Ελπίζω με λίγη τύχη και υγεία να τερματίσουμε μέσα στην τετράδα!

«Όσο πιο ψηλά!»

Μιλήσαμε τέλος και με την αρχηγό του ΠΑΣ, Ντίνα Σαρηγιαννίδου, η οποία στάθηκε άτυχη πέρυσι καθώς λόγω σοβαρού τραυματισμού έμεινε έξω όλη τη σεζόν.

Σιδερένια! Μια νέα χρονιά ξεκινά. Τι θέλετε να πετύχετε;

Ευχαριστώ πολύ! Στόχος της ομάδας είναι να πάει όσο καλύτερα μπορεί και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Περίεργη σεζόν λόγω των συνθηκών. Την κάνει ακόμη πιο δύσκολη;

Σίγουρα λόγω των συνθηκών υπάρχει μια αβεβαιότητα, ωστόσο εμείς δουλεύουμε σταθερά και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας. Είναι κάτι καινούργιο για εμάς, αλλά θα το βγάλουμε εις πέρας.

Εγγυητής το Ζαγόρι

Στις γυναίκες του ΠΑΣ μεγάλος χορηγός είναι το Ζαγόρι (αντίπαλον δέος της Βίκος!). Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ο Γιώργος Μάστακας. Αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής ο Γιάννης Ζήκος, γενικός έφορος ο Τόλης Μιχαήλ, γενικός αρχηγός ο Άγγελος Καχριμάνης. Έφορος/φροντιστής η Δανάη Χήτα και υπεύθυνος επικοινωνίας/σόσιαλ μίντια ο Νίκος Ζήνας.

  • Οι φωτογραφίες του γυναικείου ΠΑΣ είναι του Νίκου Ζήνα.