Άνοιξε ο δρόμος - Ο Ολυμπιακός πάει Ευρωλίγκα

Δείτε το παράθυρο που βάζει τις «ερυθρόλευκες» στη συγκεκριμένη διοργάνωση και όχι στο Eurocup.

Άνοιξε ο δρόμος - Ο Ολυμπιακός πάει Ευρωλίγκα

Μπροστά σε μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά το μέλλον της είναι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, η οποία όλα δείχνουν ότι κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα και όχι στο Eurocup.

Φυσικά, η βάση γι' αυτό μπήκε στο Eurocup, στο οποίο οι «ερυθρόλευκες» είχαν εξαιρετική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια.

Πλέον η FIBA είναι έτοιμη να δώσει μια θέση στη διοργάνωση σε μια ελληνική ομάδα. Φυσικά, αυτή θα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατάκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το νταμπλ. Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή και θέση για κάποια άλλη ομάδα θα προκύψει μόνο στην περίπτωση που η διοίκηση των ερυθρόλευκων αποφασίσει να συνεχίσει στο Eurocup.

Κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι γνωστό ότι έχει ενδιαφερθεί στο παρελθόν να πάρει μέρος στην Ευρωλίγκα των γυναικών.

Πάντως αν τελικά ο Ολυμπιακός αποφασίσει να πάρει μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά τη συμμετοχή του.

Παραμένει άγνωστο το καθεστώς υπό το οποίο θα γίνει κάτι τέτοιο. Αν δηλαδή θα βρεθεί απευθείας στους Ομίλους της διοργάνωσης ή θα κληθεί να δώσει αγώνες στην προκριματική φάση.

Πέρυσι, στη διοργάνωση πήραν μέρος 18 ομάδες, με τις 14 από αυτές να προκρίνονται κατευθείαν στους ομίλους και τις άλλες δύο θέσεις να προκύπτουν από τους νικητές των ζευγαριών των τεσσάρων άλλων ομάδων.