Moto GP: Αναβλήθηκε το Grand Prix της Γαλλίας, σκέψεις για 13 αγώνες

Το Grand Prix της Γαλλίας αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού και πλέον το πρωτάθλημα του Moto GP προγραμματίζει την έναρξή του από τα τέλη Ιουνίου ή Ιουλίου.

Moto GP: Αναβλήθηκε το Grand Prix της Γαλλίας, σκέψεις για 13 αγώνες

Στην αναβολή του Grand Prix της Γαλλίας προχώρησε η διοργανώτρια αρχή του Moto GP. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 17 Μαΐου, αλλά η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και γενικότερα στον υπόλοιπο κόσμο με τον κορονοϊό ανάγκασε την Dorna να τον αναβάλει.

Βάσει προγράμματος το επόμενο Grand Prix είναι στις 31 Μαΐου στην Ιταλία, αλλά είναι θέμα χρόνου για τους διοργανωτές να βάλουν και εκείνο σε λίστα αναμονής, αφού η γειτονική χώρα μετρά συνεχώς θύματα εξαιτίας του φονικού ιού.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η έναρξη του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του Ιουνίου ή του Ιουλίου.

Μάλιστα αρκετοί από τον χώρο του Moto GP ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα θα μειωθεί στους 13 αγώνες προκειμένου να μην υπάρχει αλλαγή στο πρωτάθλημα του 2021.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Καρμέλο Εζμπελέτα, διέψευσε τη συγκεκριμένη εκδοχή, καθώς όλα βρίσκονται ακόμη στον «αέρα».

Το ερώτημα γύρω από τους διοργανωτές όμως είναι ποια Grand Prix δεν θα διεξαχθούν εντός του 2020 προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός του χρονικού πλαισίου η φετινή χρονιά.