Grand Prix Μ. Βρετανίας: Νίκη στην τελευταία στροφή για τον Ρινς

Ο Άλεξ Ρινς προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Μαρκ Μάρκεθ και κατέκτησε τη νίκη στην πίστα της Μεγάλης Βρετανίας.

Grand Prix Μ. Βρετανίας: Νίκη στην τελευταία στροφή για τον Ρινς

Παλικαρίσια νίκη πέτυχε ο Άλεξ Ρινς στη Μεγάλη Βρετανία. Ο αναβάτης της Suzuki μετά από αρκετές μάχες με τον Μαρκ Μάρκεθ κατάφερε να πάρει στο νήμα τη νίκη και να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Grand Prix Μ. Βρετανίας: Πρώτευσε στο FP1 ο Κουαρταραρό

Οι δύο αναβάτες πάλεψαν αρκετά για την πρώτη θέση, με τον Ισπανό στον προτελευταίο γύρο να χάνει προς στιγμή τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του.

Ωστόσο μπόρεσε να κρατήσει την ισορροπία του και να μείνει κοντά στη Honda του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος είδε τον αντίπαλο του να του παίρνει την εσωτερική στην τελευταία στροφή του αγώνα και να τον αφήνει δεύτερο.

Grand Prix Μ. Βρετανίας: Πρώτος στο FP2 μετά από περιπέτεια ο Κουαρταραρό

Στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Μάβερικ Βινιάλες που άφησε τέταρτο τον Βαλεντίνο Ρόσι και πέμπτο τον Φράνκο Μορμπιντέλι. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Καλ Κράτσλοου, Ντανίλο Πετρούτσι, Τζακ Μίλερ, Πολ Εσπαργκαρό και Αντρέα Ιανόνε.

Grand Prix Μ.Βρετανίας: Ο Μάρκεθ την pole position

Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο καθώς σημείωσε σύγκρουση με τον Φάμπιο Κουαρταραρό με αποτέλεσμα να μείνουν και οι δύο εκτός συνέχειας.

Στο νοσοκομείο ο Ντοβιτσιόζο - Η στιγμή της σύγκρουσης με τον Κουρταραρό (vid)

Η εγκατάλειψη του Ιταλού έδωσε τη δυνατότητα στον Μαρκ Μάρκεθ να ξεφύγει με 78 βαθμούς στη βαθμολογία και να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: