Grand Prix Ιταλίας: Νίκη μετά από σπουδαίο αγώνα για τον Πετρούτσι

Μετά από πολλές εναλλαγές στις πρώτες θέσεις ο Ντανίλο Πετρούτσι στέφθηκε νικητής στην πίστα του Μουτζέλο. 

Grand Prix Ιταλίας: Νίκη μετά από σπουδαίο αγώνα για τον Πετρούτσι

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν συγκλονιστικό αγώνα είχαν οι φίλοι του Moto GP καθώς μέχρι και στον τελευταίο γύρο του Μουτζέλο η πρώτη θέση δεν είχε εξασφαλιστεί από κάποιον αναβάτη.

Ο Μαρκ Μάρκεθ ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και παρά τις μάχες που δινόντουσαν από πίσω του κατάφερε να μείνει ανεπηρέαστος οδηγώντας την κούρσα. Στη συνέχεια όμως ο Ισπανός δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του Ντοβιτσιόζο ο οποίος τον προσπέρασε.

Δώδεκα γύρους πριν το φινάλε όμως ο Πετρούτσι ξεκίνησε την αντεπίθεση του και με μία φοβερή εμφάνιση μπόρεσε να ανέβει στην πρώτη θέση την οποία κράτησε μέχρι το τέλος.

Με τη σειρά τους Μάρκεθ και Ντοβιτσιόζο πάλεψαν για τη δεύτερη θέση την οποία κατέκτησε εν τέλει ο παγκόσμιος πρωταθλητής ένα γύρο πριν την καρό σημαία.

Αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο Άλεξ Ρινς ο οποίος μπορεί να ξεκίνησε από τη 13η θέση αλλά μπόρεσε να τερματίσει τέταρτος. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νακαγκάμι, Βινιάλες, Πίρο, Κράτσλοου, Εσπαργκαρό και Κουαρταραρό που έπεσε 10ος.

Άδοξα τελείωσε την προσπάθεια του ο Βαλεντίνο Ρόσι που έπεσε στην 4η στροφή και εγκατέλειψε. Ο Λορένθο παρέμεινε πάλι εκτός δεκάδας καθώς τερμάτισε 13ος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: