Πέρασε στην πρώτη θέση ο Μάρκεθ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μάρκ Μάρκεθ, με Honda Repsol, κέρδισε τον ένατο αγώνα της σεζόν του MotoGP.

Πέρασε στην πρώτη θέση ο Μάρκεθ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεθ, με Honda Repsol, κέρδισε τον ένατο αγώνα της σεζόν του MotoGP, εκμεταλλευόμενος την πτώση του Ιταλού Βαλεντίνο Ρόσι με Yamaha τέσσερις γύρους πριν από το τερματισμό , ενώ οδήγησε την κούρσα στο Μαλαισιανό Grand Prix σήμερα το πρωί.

Ο Μάρκεθ εξασφάλισε τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο του, στην Ιαπωνία τον περασμένο μήνα, τρεις αγώνες πριν την λήξη της σεζόν τον περασμένο μήνα, έμοιαζε να έχει αποδεχθεί την δεύτερη θέση , μπροστά σε σχεδόν 104.000 οπαδούς στο Σεπάνγκ.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ρόσι, ξέφυγε από την αρχή και δημιούργησε ένα προβάδισμα επτά δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Μάρκεθ όμως, που υποβαθμίστηκε έξι θέσεις επειδή εμπόδισε τον Ανδρέα Ιακόνε της Suzuki, διαπραγματεύτηκε με ασφάλεια τους τελευταίους τέσσερις γύρους για να εξασφαλίσει την 44η νίκη του σε αγώνα Grand Prix.

Ο άτυχος Βαλεντίνο Ρόσι τερμάτισε μεν, αλλά μόλις 18ος, ο Άλεξ Ρινς με Suzuki ήταν δεύτερος και ο Ζοάν Ζαρκό με Monster Yamaha τρίτος.

Η νίκη του Ισπανού σε 40 λεπτά 32.372 δευτερόλεπτα εξασφάλισε επίσης το πρωτάθλημα κατασκευαστών για την Honda για το τέταρτο συνεχόμενο έτος με έναν αγώνα να απομένει ακόμα.

«Προσπάθησα σκληρά για να πιάσω τον Βαλεντίνο, αλλά όταν είδα το λάθος του, επεδίωξα να τελειώσω με ασφάλεια τον αγώνα», δήλωσε ο Μάρκεθ. «Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε το πρωτάθλημα ...»

Πλέον απομένει μόνο ένας αγώνας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, στη Βαλένθια στις 18 Νοεμβρίου.

Η Βαθμολογία

1. Μαρκ Μάρκεθ 321

2. Αντρέα Ντοβιτσιόζο 220

3. Βαλεντίνο Ρόσι 195

4. Μάβερικ Βινιάλες 193

5. Άλεξ Ρινς 149

6. Ζοάν Ζαρκό 149

7. Κράτσλοου 148

8. Πετρούτσι 144

9. Ιανόνε 133

10. Λορένθο 130

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ