MotoGP: Ανακοίνωσε τον Μαρκ Μάρκεθ η Gresini

Η Gresini, μετά τη φημολογία που προκλήθηκε από το φινάλε της συνεργασίας του Μαρκ Μάρκεθ με τη Ηοnda στο τέλος του 2023 ανακοίνωσε επίσημα την έλευση του δεύτερου πολυνίκη (6 παγκόσμιοι τίτλοι) στα χρονικά αναβάτη του πρωταθλήματος ΜοtoGP.

MotoGP:  Ανακοίνωσε τον Μαρκ Μάρκεθ η Gresini

Ομόσταυλος του (μικρότερου) αδερφού του Άλεξ Μάρκεθ θα είναι σε λίγους μήνες και με τη... βούλα ο Μαρκ Μάρκεθ που ανακοινώθηκε από την Gresini!

Η... τεκτονική δόνηση στο πρωτάθλημα του ΜotoGP που ξεκίνησε με την αποχώρηση του Καταλανού αναβάτη, από τη Honda, ολοκληρώθηκε με την ένταξή του στην Gresini.

Μία ημέρα προτού ξεκινήσει η δράση για το GP Ινδονησίας, η Gresini Racing ανακοίνωσε ότι ο Μαρκ Μάρκεθ εντάσσεται στο δυναμικό της και θα τρέχει με τα χρώματά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2024.

Η ανακοίνωση αυτή ήταν απλώς θέμα χρόνου, μετά την ανακοίνωση του...διαζυγίου Honda - Μάρκεθ, ύστερα από 11 χρόνια συμπόρευσης.

Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής (6 τίτλοι έναν λιγότερο από τον πολυνίκη Βαλεντίνο Ρόσι) του χρόνου θα οδηγεί τη φετινή μοτοσικλέτα της Ducati.

Ο Μαρκ Μάρκεθ δήλωσε για αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του: «Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα πρόκληση. Δεν ήταν εύκολη απόφαση γιατί είναι μια μεγάλη αλλαγή από κάθε άποψη. Αλλά μερικές φορές στη ζωή, είναι σημαντικό να βγεις από το comfort zone για να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι. Ξέρω ότι θα πρέπει να προσαρμόσω το οδηγικό μου στιλ οδήγησης σε μερικά πράγματα και δεν θα είναι εύκολο. Αλλά είμαι επίσης σίγουρος ότι όλη η ομάδα της Gresini θα με βοηθήσει πολύ. Ανυπομονώ να γνωρίσω την ομάδα και να αρχίσω να δουλεύω μαζί της».

Η Νάντια Παντοβάνι, Ιδιοκτήτης της Gresini Racing Team και χήρα του αείμνηστου Φάουστο Γκρεσίνι είπε: «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την οικογένεια Gresini. Το γεγονός ότι ο Μαρκ Μάρκεθ θα αγωνιστεί μαζί μας την ερχόμενη σεζόν είναι απολύτως φανταστικό και είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που μπορώ να το επισημοποιήσω. Σε λιγότερο από μια σεζόν ήρθαμε πολύ κοντά με τον αδερφό του και θα υποδεχτούμε τον Marc με τον ίδιο τρόπο, καθώς είμαστε σίγουροι ότι έχει όλες τις δυνατότητες να είναι ανταγωνιστικός πάνω στην GP23 από την αρχή. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο για τον επαγγελματισμό του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του».