Moto GP: Η Ducati παρουσίασε τη μοτοσυκλέτα του 2023 (vid)

Η Ducati παρουσίασε τη μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνιστεί στο Moto GP της νέας χρονιάς.

Moto GP: Η Ducati παρουσίασε τη μοτοσυκλέτα του 2023 (vid)

Η Ducati παρουσίασε τη μοτοσυκλέτα της για το 2023 με στόχο ξανά την κατάκτηση της κορυφής στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

Ο Πέκο Μπανάια δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του: «Το χειμερινό διάλειμμα ήταν μικρότερο από το συνηθισμένο λόγω όλων των υποχρεώσεων μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αλλά τώρα έχω φορτίσει τις μπαταρίες μου και είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω τη σεζόν. Μου έχει λείψει η Desmosedici GP και η ομάδα μου και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα. Δεν μπορούσα να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον αριθμό 63 ή αν θα αλλάξω στον αριθμό 1, και στο τέλος, αποφάσισα το δεύτερο. Το να το βλέπω επάνω στη μοτοσικλέτα είναι όμορφο και τώρα στόχος μου θα είναι να κάνω τα πάντα για να το κρατήσω εκεί. Δεν θα είναι εύκολο γιατί περιμένω ακόμη πιο σκληρό ανταγωνισμό από πέρυσι, με πολλούς αντιπάλους έτοιμους να παλέψουν για τον τίτλο: ωστόσο, γνωρίζω ότι έχω την καλύτερη μοτοσικλέτα και ομάδα για να στοχεύσω ξανά ψηλά το 2023. Ευχαριστώ και πάλι όλους στην Ducati και στην ομάδα μου. Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσουμε μαζί την περιπέτεια μας».

Ο γενικός διευθυντής της Ducati, Λουίτζι Νταλ Ίνια, δήλωσε: «Το ξεκίνημα μιας νέας σεζόν είναι πάντα συναρπαστικό, και φέτος, ακόμη περισσότερο μετά από ένα 2022 που θα μείνει στην ιστορία. Η επανάληψη των αποτελεσμάτων του περασμένου έτους θα είναι πρόκληση, αλλά στόχος μας είναι πάντα να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στο MotoGP, εκτός από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πέκο Μπανάια, θα μπορούμε επίσης να υπολογίζουμε στον Ενέα Μπαστιανίνι, τον τρίτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι με την ομάδα της Ducati, Gresini Racing. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι δύο αναβάτες μας θα είναι, και φέτος, μεταξύ των πρωταγωνιστών του Πρωταθλήματος. Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Υπάρχουν πολλοί δυνατοί αναβάτες στο grid, και οι άλλοι κατασκευαστές σίγουρα θα έχουν δουλέψει σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σεζόν και να υπερασπιστούμε τους τρεις τίτλους που κατακτήσαμε πέρυσι».