MotoGP: Θριαμβευτής στην Αραγονία ο Μπαστιανίνι

Ο Ενέα Μπαστιανίνι με ένα συγκλονιστικό προσπέρασμα λίγο πριν το φινάλε «έκλεψε» τη νίκη από τον Πέκο Μπανάια, που, όμως, ψαλίδισε κι άλλο την διαφορά με την κορυφή στη βαθμολογία.

MotoGP: Θριαμβευτής στην Αραγονία ο Μπαστιανίνι

Κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της μάχης του τίτλου αναμένεται να αποδειχθεί το Γκραν Πρι Αραγονίας. Σε έναν αγώνα με πολλές συγκινήσεις, εγκαταλείψεις αλλά και μια μάχη «σώμα με σώμα» στο φινάλε, ο Ενέα Μπαστιανίνι με την Gresini Ducati πήρε τη νίκη για τέταρτη φορά φέτος.

Ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο Αλέικ Εσπαργκαρό με την Aprilia ανέβηκε επίσης στο βάθρο και έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha εγκατέλειψε τον αγώνα ύστερα από πτώση στον πρώτο γύρο.

Ο Μπαστιανίνι κατάφερε να προσπεράσει τον Μπανάια στον τελευταίο γύρο, φθάνοντας στην τέταρτη φετινή του νίκη. Ο τελευταίος μπορεί να μη νίκησε, ωστόσο η δεύτερη θέση σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Κουαρταραρό τον έφεραν ακόμη πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Εκεί η «μάχη» έχει πάρει φωτιά, με τον Κουαρταραρό να προηγείται με 211 βαθμούς, τον Μπανάια να ακολουθεί με 201, ενώ 194 έχει ο Εσπαργκαρό. Ο νικητής της Αραγονίας, Μπαστιανίνι, ανέβηκε στους 164 βαθμούς.

Την ίδια ώρα, η Ducati πέντε αγώνες πριν από τη λήξη της σεζόν εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, εδραιώνοντας την κυριαρχία της. Η Ducati έχει πλέον 346 βαθμούς, ακολουθεί η Aprilia με 217, ενώ τρίτη είναι η Yamaha με 213.