Μπανάια: «Με βοήθησαν ο Ρόσι και ο Στόνερ»

Ο Πέκο Μπανάια έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη στο Grand Prix της M. Βρετανίας, καλύπτοντας σημαντικό μέρος της διαφοράς από την κορυφή της βαθμολογίας.

Μπανάια: «Με βοήθησαν ο Ρόσι και ο Στόνερ»

Ο Πέκο Μπανάια, στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε αρκετά στο Silverstone και ότι κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση μόλις το πρωί της Κυριακής: «Όλο το 3ήμερο δυσκολευόμουν. Δεν ήμουν όσο ανταγωνιστικός περίμενα. Χθες (σ.σ. το Σάββατο) αποδέχτηκα μια θέση μέσα στην πρώτη 5άδα και ήξερα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσω σήμερα. Αλλά σήμερα το πρωί βρήκαμε κάτι καλύτερο με το σκληρό πίσω και με το μαλακό εμπρός ελαστικό για τον αγώνα».

Μάλιστα, ο Μπανάια, που αποτελεί προϊόν της ακαδημίας του Βαλεντίνο Ρόσι, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του 3ημέρου βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Ιταλό θρύλο: «Μίλησα πολύ με τον Βαλεντίνο και με βοήθησε να αντιληφθώ καλύτερα την κατάσταση. Δεν ήταν εύκολο για εκείνον, γιατί ήταν σπίτι του και τα έβλεπε από την τηλεόραση, αλλά με βοήθησε πολύ με τα ελαστικά και τη θερμοκρασία τους».

Εκτός όμως από τον Ρόσι, «χείρα βοηθείας» έδωσε και ο Κέισι Στόνερ. Ο Αυστραλός, θεωρείται ειδικός στο Σίλβερστον και ο Μπάια απευθύνθηκε και σε αυτόν: «Τον ρώτησα αν έκανε κάτι διαφορετικό σε αυτήν την πίστα που τον βοηθούσε να είναι πιο ανταγωνιστικός. Σήμερα το πρωί μου έστειλε ένα μήνυμα. Η συμβουλή του για σήμερα ήταν να περιμένω λίγο προτού ανοίξω το γκάζι και ήταν λίγο καλύτερα».