ΜΟΤΟ GP: Νέος θριάμβος Μπανάια στο Σίλβερστόουν!

Ο Πέκο Μπανάϊα πήρε τη 2η σερί νίκη του στο γκραν πρι του Σίλβερστοουν κι επανήλθε στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος των αναβατών του ΜΟΤΟ GP

ΜΟΤΟ GP: Νέος θριάμβος Μπανάια στο Σίλβερστόουν!

Δεύτερη διαδοχική νίκη στο Σίβλερστοουν για τον Πέκο Μπανάια κι αναζωπυρώση των ελπίδων του Ιταλού αναβάτη της Ducati για τίτλο.

Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia έκανε σπουδαίο αγώνα και τερμάτισε 2ος, ενώ στο τέλος διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη. Ο Τζακ Μίλερ με την άλλη Ducati συμπλήρωσε το βάθρο.

Ήταν ένας ιδιαίτερα συναρπαστικός αγώνας, με πολλές εναλλαγές και μάχες μέχρι το τέλος. Ο Ενέα Μπαστιανίνι έκανε μερικές εντυπωσιακές κινήσεw στον τελευταίο γύρο για να πάρει την 4η θέση, μπροστά από τον Χόρχε Μαρτίν Σταθερή άνοδο σημείωνε όσο προχωρούσε η κούρσα ο Μιγκέλ Ολιβέιρα της ΚΤΜ, που τελικά τερμάτισε στην 7η θέση.

Ο Άλεξ Ρινς της Suzuki έκανε τρομερή εκκίνηση και από την 4η σειρά πετάχτηκε μπροστά, για να πάρει λίγο αργότερα την πρωτοπορία του αγώνα και να την κρατήσει για αρκετή ώρα, μέχρι να αρχίσει να χάνει το ρυθμό του, για να τερματίσει τελικά στην 7η θέση.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha δεν είχε το ρυθμό να διεκδικήσει θέση στο βάθρο σε αυτόν τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει μόλις 8ος.

Ακριβώς πίσω του, στην 9η θέση, τερμάτισε ο δεύτερος στη βαθμολογία Αλέιξ Εσπαργκαρό. Ο Ισπανός της Aprilia έκανε ηρωική προσπάθεια μετά τη χθεσινή τρομακτική του πτώση και ελαχιστοποίησε τις απώλειες σε αυτόν τον αγώνα.

Ο Ζοάν Ζαρκό, που ξεκίνησε από την pole position κράτησε την πρωτοπορία για τους πρώτους γύρους του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη στο MotoGP καθώς σημείωσε πτώση. Από πτώση εγκατέλειψε και ο Τζοάν Μιρ της Suzuki.

Επόμενος αγώνας είναι το GP Αυστρίας στο το 3ήμερο 19-21 Αυγούστου.

Η νίκη του Πέκο Μπανάια, σε συνδυασμό με τους τερματισμούς του Φάμπιο Κουαρταραρό και του Αλέιξ Εσπαργκαρό στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα, έφεραν τον τρίτο της βαθμολογίας Ιταλό στους 49 βαθμούς από την κορυφή. Ο Κουαρταραρό παραμένει επικεφαλής (180 π.), με τη διαφορά από τον Εσπαργκαρό (158) να μένει ουσιαστικά η ίδια, αφού πήρε μόλις ένα βαθμό παραπάνω από τον αντίπαλό του.

Στους Κατασκευαστές η Ducati (271 π.) απομακρύνεται από τη Yamaha (180) που ακολουθεί στη 2η θέση ενώ η 2η θέση του Βινιάλες έχει φέρει την Aprilia μόλις 5 βαθμούς πίσω από τους Ιάπωνες