Moto GP: Τέλος και επίσημα από τη Yamaha ο Βινιάλες

Η διοίκηση της γιαπωνέζικης φίρμας μοτοσυκλετών αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Μάβερικ Βινιάλες μετά την αποκάλυψη ότι είχε κάνει σαμποτάζ στη μηχανή του.

Moto GP: Τέλος και επίσημα από τη Yamaha ο Βινιάλες

Οι σχέσεις Βινιάλες - Yamaha μετά το περιστατικό στην Αυστρία ήταν πολύ κακές και τώρα η γιαπωνέζικη ομάδα ανακοίνωσε το πρόωρο τέλος του Ισπανού.

Grand Prix Aυστρίας: H Yamaha «έκοψε» τον Βινιάλες λόγω σαμποτάζ

Ο Βινιάλες είχε παραπονεθεί για κακή λειτουργία της μηχανής του κατά τη διάρκεια των αγώνων στη Στυρία, αλλά αποδείχθηκε πως είχε ουσιαστικά κάνει σαμποτάζ.

Aprilia: Ανακοίνωσε τον Βινιάλες

Έτσι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα, θα πρέπει να περιμένει τη νέα σεζόν για να τρέξει και την θέση του θα πάρει ο Καρλ Κράτσλοου.

Βινιάλες: Παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη από τη Υamaha

«Στην Ολλανδία, η Yamaha και ο Βινιάλες ανακοίνωσαν πως δεν θα συνεχίσουν μαζί το 2022 όπως προέβλεπε το συμβόλαιο.

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν με την ομάδα να στηρίζει πλήρως τον αναβάτη, ο οποίος θα έδινε τον καλύτερό του εαυτό να ολοκληρώσει τη χρονιά με στυλ.

Δυστυχώς το GP Στυρίας δεν πήγε όπως το περιμέναμε κι έπειτα από μια μεγάλη συζήτηση αποφασίσαμε πως είναι καλύτερο και για τις δύο πλευρές να ολοκληρωθεί πρόωρα η συνεργασία μας.

Ο πρόωρος χωρισμός δίνει την ελευθερία στον αναβάτη να ακολουθήσει το μέλλον του και θα επιτρέψει στην ομάδα να επικεντρωθεί στους επόμενους αγώνες.

Ο αντικαταστάτης δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Θα θέλαμε ως Yamaha να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Μάβερικ» ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρίας.