Grand Prix Aυστρίας: H Yamaha «έκοψε» τον Βινιάλες λόγω σαμποτάζ

Με ανακοίνωσή της η Yamaha ενημέρωσε πως ο Μάβερικ Βινιάλες δεν θα οδηγήσει στο Grand Prix Aυστρίας αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση του Ισπανού αναβάτη. 

Grand Prix Aυστρίας: H Yamaha «έκοψε» τον Βινιάλες λόγω σαμποτάζ

Σε μία ασυνίθιστη απόφαση προχώρησε η Yamaha καθώς ανακοίνωσε πως ο Μάβερικ Βινιάλες δεν θα λάβει μέρος στο Grand Prix Aυστρίας. Ο Ισπανός αναβάτης μετά τον αγώνα στην Στυρία παραπονέθηκε στους ανθρώπους της ομάδας για πρόβλημα στα ηλεκτρονικά συστήματα.

Ωστόσο σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας ο Βινιάλες κάνει κακή διαχείριση της μοτοσυκλέτας του και έτσι δεν θα αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα του Moto GP. Μάλιστα η Yamaha αφήνει ανοικτό και το θέμα της παραμονής του στην ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Yamaha:

«Η Yamaha με λύπη ανακοινώνει ότι η συμμετοχή του Μάβερικ Βινιάλες στο Αυστριακό MotoGP του Σαββατοκύριακου αποσύρθηκε από την ομάδα MotoGP της Monster Energy Yamaha. Η απόσυρση ακολουθεί την αναστολή του αναβάτη από τη Yamaha λόγω του ανεξήγητα παράτυπου χειρισμού της μοτοσικλέτας από τον αναβάτη κατά τη διάρκεια του αγώνα MotoGP Στυρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η απόφαση της Yamaha έρχεται έπειτα από μια σε βάθος ανάλυση τηλεμετρίας και δεδομένων τις τελευταίες ημέρες.

Το συμπέρασμα της Yamaha είναι ότι οι ενέργειες του αναβάτη θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του, που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στον ίδιο τον αναβάτη και ενδεχομένως να αποτελέσει κίνδυνο για όλους τους άλλους αναβάτες στον αγώνα MotoGP. Ο αναβάτης δεν θα αντικατασταθεί στο GP της Αυστρίας. Οι αποφάσεις σχετικά με τους μελλοντικούς αγώνες θα ληφθούν μετά από μια πιο λεπτομερή ανάλυση της κατάστασης και περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ της Yamaha και του αναβάτη».