Έκανε το Μουτζέλο... γήπεδο ο Ρόσι!

Αν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας ζωντανός «μύθος» στο χώρο του Moto Gp, αυτός δεν είναι άλλος από τον Βαλεντίνο Ρόσι!

Έκανε το Μουτζέλο... γήπεδο ο Ρόσι!

Ο Ιταλός απέδειξε στη χώρα του γιατί είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του αθλήματος, αφού με μια φανταστική αντεπίθεση που εξαπέλυσε στην πίστα του Μουτζέλο κατάφερε να πάρει την pole position και να κάνει τους ιταλούς που είχαν γεμίσει τις εξέδρες να πανηγυρίσουν μια νίκη στο Moto Gp λες και ήταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Δεν είναι και λίγο πράγμα να βλέπεις κόσμο σε πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού να ανάβει καπνογόνα προκειμένου να πανηγυρίσει. Όμως ο «γιατρός» στα 39 του χρόνια το κατάφερε κι αυτό! Μπορεί τα προβλήματα της Yamaha να είναι πολλά, δεν ήταν αρκετά όμως ώστε να τον αποτρέψουν να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Να δώσει όσο γκάζι μπορεί και να κατευθύνει με μαεστρία και άνεση τη μηχανή του.

Μπορει ο Μαρκ Μάρκεθ να ήταν ο πρώτος που έδειξε τις διαθέσεις του όσον αφορά τους χρόνους, όμως ο Ρόσι μπροστά στους παθιασμένους Ιταλούς δεν τον άφησε να χαρεί για πολύ για το 1'.46.445. Ο «γιατρός» οδηγούσε δαιμονισμένα, φτάνοντας στο 1'. 46. 208 και αύριο θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη pole position για τον Ρόσι από το 2016!

Δεύτερος καλύτερος χρόνος ήταν αυτός του Χόρχε Λορένθο, ενώ ο Βινιάλες θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τους χρόνους των αναβατών.