Grand Prix Ανδαλουσίας: Ξανά στον Κουαρταραρό η pole position, δεν έτρεξε ο Μάρκεθ

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Φάμπιο Κουαρταραρό πήρε την pole position στην πίστα της Χερέθ, την ίδια ώρα που ο Μαρκ Μάρκεθ δεν έλαβε μέρος λόγω ενοχλήσεων στο εγχειρισμένο χέρι του. 

Grand Prix Ανδαλουσίας: Ξανά στον Κουαρταραρό η pole position, δεν έτρεξε ο Μάρκεθ

Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει στον αγώνα της Ανδαλουσίας ο Φάμπιο Κουαρταραρό καθώς νίκησε στο νήμα τον Μάβερικ Βινιάλες στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ισπανός ήταν κοντά στο να ξεπεράσει τον χρόνο του Γάλλου άλλα στην έβδομη στροφή βγήκε εκτός πίστας για λίγο χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Έτσι ο Κουαρταραρό κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη pole position αφήνοντας πίσω του τον αναβάτη της Yamaha. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Πέκο Μπανάιαμ ενώ τέταρτος ακολούθησε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Την πεντάδα έκλεισε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα και τη δεκάδα οι Φράνκο Μορμπιντέλι, Τζακ Μίλερ, Τακαάκι Νακαγκάμι, Μπραντ Μπίντερ και Ζοάν Μιρ.

Όσον αφορά τον Μαρκ Μάρκεθ ο Ισπανός προσπάθησε να μπει στο Q1 αλλά αισθάνθηκε ενοχλήσεις λόγω της πρόσφατης εγχείρησης του στο δεξί του χέρι και έτσι θα δοκιμάσει ξανά την Κυριακή (26/7) μήπως μπορέσει να αγωνιστεί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: