Σουμάχερ: Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Formula 1

Ύστερα από ψηφοφορία που διοργάνωσε η Formula 1 ο Μίκαελ Σουμάχερ αναδείχθηκε η μεγαλύτερη προσωπικότητα στην ιστορία του πρωταθλήματος. 

Σουμάχερ: Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Formula 1

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τη διεξαγωγή του πρώτου πρωταθλήματος οι άνθρωποι της Formula 1 ζήτησαν από τους φίλους της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ να αναδείξουν τη σημαντικότερη προσωπικότητα στην ιστορία του θεσμού.

Αντιγράφοντας το σύστημα του ποδοσφαίρου η Formula 1 χώρισε διάφορα ονόματα σε τέσσερις ομίλους και οι πρωτοπόροι διασταυρώθηκαν μεταξύ τους στον επόμενο γύρο.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις όμιλοι χωρίστηκαν ως εξής:

Οδηγοί: Τζάκι Στιούαρτ, Μαξ Φερστάπεν, Λιούις Χάμιλτον, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, Μίκαελ Σουμάχερ, Νίκι Λάουντα, Άιρτον Σένα,Τζακ Μπράμπαμ.

Διευθυντές ομάδων: Έντσο Φεράρι, Φλάβιο Μπριατόρε, Κόλιν Τσάπμαν, Φρανκ Γουίλιαμς, Ρον Ντένις, Κρίστιαν Χόρνερ, Ζαν Τοντ,Τότο Βολφ.

Καινοτόμοι σχεδιαστές: Άντριαν Νιούι, Μάουρο Φοργκιέρι, Πάτρικ Χεντ, Τζον Κούπερ, Γκόρντον Μάρεϊ, Μάικ Κοστίν, Κιθ Ντάκγουορθ, Τζον Μπάρναρντ, Άντι Κάουελ.

Αυτοί που άλλαξαν τα δεδομένα: Μπέρνι Έκλεστον, Χέρμαν Τίλκε, Ντίτριχ Μάτεσιτς, Ρος Μπρον, Μαξ Μόσλεϊ, Μάρεϊ Γουόκερ, Σιντ Γουότκινς, Χέλμουτ Μάρκο.

Νικητές από τη φάση των ομίλων αναδείχθηκαν ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο Έντσο Φεράρι, ο Γκόρντον Μάρεϊ και ο Μπέρνι Έκλεστον. Στα ημιτελικά ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και το άλλοτε αφεντικό της Formula 1 αναδείχθηκαν νικητές περνώντας στον τελικό. Εκεί ο «Σούμι» συγκέντρωσε το 61% των ψήφων και κατάκτησε τον τίτλο της σημαντικότερης προσωπικότητας στην ιστορία της Formula 1.