Επιστρέφει στη Renault ο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο αναμένεται να επιστρέψει στη Formula 1 και στη Renault σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού. 

Επιστρέφει στη Renault ο Αλόνσο

Η λύση της συνεργασίας του Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari έφερε εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Formula 1. Η μεταγραφή του Κάρλος Σάινθ στη Scuderia άνοιξε τον δρόμο στη McLaren να αποκτήσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Επίσημο: Συμφώνησε με Σάινθ η Ferrari, στη McLaren ο Ρικιάρντο

Χαμένη από αυτό το ντόμινο μετακινήσεων ήταν η Renault καθώς οι Γάλλοι δεν είχαν βρει τον αντικαταστάτη του Αυστραλού πιλότου. Ωστόσο σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού οι «κιτρινόμαυροι» φαίνεται πως βρήκαν τον διάδοχο του Ρικιάρντο καθώς έχουν συμφωνήσει με τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός αν και έχει αποχωρήσει από την κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ εδώ και δύο χρόνια είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στη δράση το 2021 για χάρη της Renault, με την οποία κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα (2005, 2006).

Μάλιστα παρά το γεγονός πως η κρίση, που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στις ομάδες της Formula 1 είναι μεγάλη, η γαλλική ομάδα θα μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις του 38χρονου οδηγού, ο οποίος μέχρι πρότινος αμειβόταν στη McLaren με 30 εκατομμύρια ευρώ.

Το εν λόγω ποσό είναι αδύνατο να δοθεί από τους ανθρώπους της Renault γι' αυτό και η Liberty Media σκέφτεται να καλύψει ένα μέρος του συμβολαίου προκειμένου να επιστρέψει ο Αλόνσο στο πρωτάθλημα και να ανεβεί και άλλο η ακροαματικότητα του κοινού μιας και ο Ισπανός διαθέτει αρκετούς θαυμαστές παγκοσμίως.