Επίσημο: Συμφώνησε με Σάινθ η Ferrari, στη McLaren ο Ρικιάρντο

Το μονοθέσιο της Ferrari από το 2021 θα οδηγάει ο Κάρλος Σάινθ, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα τον αντικαταστήσει στη McLaren.

Επίσημο: Συμφώνησε με Σάινθ η Ferrari, στη McLaren ο Ρικιάρντο

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον Κάρλος Σάινθ να αντικαθιστά τον Σεμπάστιαν Φέτελ στη Ferrari.

Επίσημο: «Διαζύγιο» για Ferrari και Φέτελ (pic)

H Scuderia ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισπανού οδηγού ο οποίος θα φορά την κόκκινη φόρμα από το 2021 έως το 2022. Φέτος ο 25χρονος θα οδηγήσει το μονοθέσιο της McLaren η οποία με τη σειρά της ανακοίνωσε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο για το 2021.

Ferrari: Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Φέτελ

Ο Αυστραλός αγωνίζεται φέτος στη Renault, ωστόσο οι νωθρές εμφανίσεις των Γάλλων δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν τα θέλω του 30χρονου πιλότου, ο οποίος υπέγραψε με τους Βρετανούς διετές συμβόλαιο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις ενδιαφέρον έχει το μέλλον του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Formula 1 καθώς αρκετά Μέσα του εξωτερικού είχαν σίγουρη τη μετακίνηση του στη McLaren.

Έπειτα από τη γνωστοποίηση της συνεργασίας ο Σάινθ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι οδηγός της Ferrari από το 2021. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον μου στην ομάδα. Έχω ακόμα μία σημαντική χρονιά μπροστά μου με τη McLaren και κοιτάζω μπροστά προκειμένου να αγωνιστώ μαζί της φέτος».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Ματίας Μπινότο σχολίασε: «Με πέντε σεζόν ήδη στο ενεργητικό του, ο Κάρλος έχει αποδειχθεί πολύ ταλαντούχος και έχει δείξει ότι έχει την τεχνική ικανότητα και τα σωστά χαρακτηριστικά για να ταιριάξει στην οικογένειά μας. Ξεκινήσαμε έναν νέο κύκλο με σκοπό να επιστρέψουμε στην κορυφή της Formula 1. Θα είναι ένα μακρύ ταξίδι, με αρκετές δυσκολίες, ειδικά δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, η οποία υφίσταται μια ξαφνική αλλαγή και απαιτεί την αντιμετώπιση της με διαφορετικό τρόπο από το πρόσφατο παρελθόν».

Στο στρατόπεδο της McLaren το αφεντικό της ομάδας, Ζακ Μπράουν είπε: «Ο ερχομός του Ντάνιελ είναι ένα ακόμα βήμα για το μακροπρόθεσμο πλάνο μας και θα φέρει αρκετό ενθουσιασμό δίπλα στον Λάντο Νόρις. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Σάινθ για την εξαιρετική του δουλειά και τη βοήθεια του για την ανάκαμψη των επιδόσεων μας. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον».