Pirelli: «Θα σημειωθεί υπερθέρμανση των ελαστικών το 2020»

Η Pirelli δια στόματος του επικεφαλής της Μάριο Ιζόλα αναφέρθηκε στις βελτιώσεις των ελαστικών του νέου πρωταθλήματος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα υπάρξουν αρκετές περιπτώσεις υπερθέρμανσης.

Pirelli: «Θα σημειωθεί υπερθέρμανση των ελαστικών το 2020»

Η Pirelli κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος πρότεινε την αλλαγή στις γόμες των ελαστικών του 2020. Η πρόταση της ωστόσο δεν έγινε δεκτή, μιας και οι ομάδες της Formula 1 αποφάσισαν να πορευτούν στο νέο πρωτάθλημα με την ήδη υπάρχουσα.

Οι νέες αλλαγές των ελαστικών της Formula 1

Η μοναδική διαφορά των ελαστικών της νέας σεζόν εντοπίζεται στην πίεση τους. Με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Pirelli, Μάριο Ιζόλα σχολίασε τις αλλαγές των ελαστικών, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την υπερθέρμανση των ελαστικών.

Συγκεκριμένα υποστήριξε: «Αν μπορούμε να προβλέψουμε κάτι είναι ότι θα σημειωθεί υπερθέρμανση των ελαστικών σε αρκετές περιπτώσεις. Τα ελαστικά θα δέχονται αρκετά μεγαλύτερες δυνάμεις, λόγω και της μεγαλύτερης κάθετης δύναμης. Αν θυμάστε, στην αρχή του 2019 κάποιες ομάδες είχαν πρόβλημα στο να φτάσουν τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας τους».