Οι νέες αλλαγές των ελαστικών της Formula 1

Το νέο πρωτάθλημα της Formula 1 θα έχει αλλαγές και στα ελαστικά των μονοθέσιων. 

Οι νέες αλλαγές των ελαστικών της Formula 1

Την περασμένη χρονιά υπήρξαν αρκετές φήμες γύρω από την συνεργασία της Formula 1 με την Pirelli. Οι δύο πλευρές ωστόσο ανανέωσαν την συνεργασία τους εγκαινιάζοντας μία νέα σειρά ελαστικών.

Την φετινή χρονιά θα υπάρχουν πέντε διαθέσιμες γόμες οι οποίες θα αριθμούνται από το 1 έως το 5 από την πιο σκληρή έως την πιο μαλακή. Η σκληρή γόμα θα έχει λευκό χρώμα, η μέση κίτρινο και η μαλακή κόκκινο. Επίσης αλλαγή σημειώθηκε και στις θερμοκρασίες των ελαστικών. Συγκεκριμένα οι ηλεκτρικές κουβέρτες των πίσω ελαστικών θα προσφέρουν 80 βαθμούς Κελσίου εν αντιθέσει με τους μπροστινούς που θα παραμείνουν στους 100.

Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την μείωση του κινδύνου της αλλοίωσης των ελαστικών κατά την διάρκεια της προθέρμανσης. Επιπλέον τα νέα ελαστικά θα είναι πιο μικρά σε πάχος κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα την θερμοκρασία.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες οι ομάδες είχαν στην διάθεση τους δύο είδη ενδιάμεσων και βρόχινων ελαστικών. Από φέτος θα υπάρχει μόνο ένα είδος τόσο στο ενδιάμεσο όσο και στο βρόχινο.

Αναλυτικά η χρήση των ελαστικών ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες:
C1 110-140°C
C2 110-135°C
C3 105-135°C
C4 90-120°C
C5 85-115°C
(C1 η πιο σκληρή γόμα, C5 η πιο μαλακή γόμα).