Ποινή 5’’ στον Χάμιλτον, έπεσε στην έβδομη θέση

Το αντικανονικό προσπέρασμα κόστισε στον Βρετανό πιλότο την τρίτη θέση στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας

Ποινή 5’’ στον Χάμιλτον, έπεσε στην έβδομη θέση

Ο Λιούις Χάμιλτον δέχτηκε ποινή 5'' για σύγκρουση που είχε με τον Αλεξάντερ Αλμπόν και έχασε την τρίτη θέση στη Βραζιλία πέφτοντας στην έβδομη θέση.

Συγκεκριμένα ο Αλμπόν είχε αφήσει ανοιχτό ένα παράθυρο προσπέρασης στη στροφή Bico do Pato, όμως μπήκε μέσα στη στροφή ακολουθώντας τις σωστές αγωνιστικές γραμμές.

Ωστόσο ο Χάμιλτον χώθηκε αμέσως στον κενό χώρο και χτύπησε τη Red Bull του Αλμπόν που στριφογύρισε στην πίστα. Έτσι… γκρεμίστηκαν τα όνειρα του Αλμπόν για το πρώτο του βάθρο, ενώ ο Χάμιλτον τερμάτισε τρίτος με σοβαρό ενδεχόμενο όμως να τιμωρηθεί και να βρεθεί πιο πίσω.

Ο οδηγός της Mercedes παραδέχθηκε το λάθος του και δήλωσε ότι «θέλω να πω μία μεγάλη συγγνώμη στον Άλεξ. Επιχείρησα έναν ελιγμό. Το κενό υπήρχε εκεί, όμως τελικά το έκλεισε. Είναι απολύτως δική μου ευθύνη».

Ο Χάμιλτον συμπλήρωσε ότι εκνευρίστηκε με τον εαυτό του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να συγκρούομαι ποτέ με κανέναν. Σήμερα πήρα ρίσκα και εμβόλισα από την εσωτερική τον Αλμπόν, που έκανε καλή δουλειά. Λυπάμαι.»

Μετά την ποινή του Χάμιλτον ο πιλότος της McLaren, Κάρλος Σάινθ είναι τρίτος ωστόσο ο Ισπανός ελέγχεται για αντικανονική χρήση DRS.