Grand Prix Βραζιλίας: Παλικαρίσια νίκη για Φερστάπεν, καταστροφή για Ferrari

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε τη νίκη στη Βραζιλία την ίδια ώρα που οι δύο Ferrari εγκατέλειψαν μετά από σύγκρουση. 

Grand Prix Βραζιλίας: Παλικαρίσια νίκη για Φερστάπεν, καταστροφή για Ferrari

Το Γκραν Πρι της Βραζιλίας επιφυλάσσει κάθε χρόνο αρκετό σασπένς και πολλές ανατροπές. Έτσι και ο φετινός αγώνας ήταν ξεχωριστός μιας και είχε από όλα. Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε επάξια τη νίκη μετά από τη μονομαχία που είχε με τον Λιούις Χάμιλτον που ανέβηκε με το καλημέρα στη δεύτερη θέση από την τρίτη της εκκίνησης.

Grand Prix Βραζιλίας: Εύκολη pole position για Φερστάπεν

Στη συνέχεια ο Βρετανός οδηγούσε την κούρσα και όλοι νόμιζαν πως η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος. Ωστόσο λίγο πριν το φινάλε έγινε ο κακός χαμός με τον Βάλτερι Μπότας να αποχωρεί αρχικά λόγω προβλήματος στο μοτέρ.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνιση του και η Red Bull έσπευσε να καλέσει σε pit stop τον Φερστάπεν εν αντιθέσει με τη Mercedes που άφησε τον Χάμιλτον με τα ίδια ελαστικά. Η απόφαση των «Ταύρων» τους δικαίωσε καθώς με το που έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας ο Ολλανδός προσπέρασε τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Grand Prix Βραζιλίας: Η στιγμή που οι δύο Ferrari συγκρούονται μεταξύ τους! (vid)

Στην τρίτη θέση ακολουθούσε ο Αλεξάντερ Άλμπον ενώ την πεντάδα έκλειναν οι δύο Ferrari με τέταρτο τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Σαρλ Λεκλέρκ έχοντας πιο φρέσκα ελαστικά από τον Γερμανό μπόρεσε να τον προσπεράσει, ωστόσο τα δύο μονοθέσια της Scuderia συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να βγουν νοκ άουτ.

Οι δύο οδηγοί φώναζαν έξαλλοι στην ομάδα τους ρίχνοντας το φταίξιμο ο ένας στον άλλον, την ίδια ώρα που ο Ματία Μπινότο κοιτούσε απελπισμένος την εξέλιξη του αγώνα. Με το νέο ερχομό του αυτοκινήτου ασφαλείας η Mercedes κάλεσε τον Χάμιλτον για pit stop κάτι που τον έριξε τέταρτο τρεις γύρους πριν το τέλος.

Μόλις έφυγε η κίτρινη σημαία ο Βρετανός είχε επαφή με τον Άλμπον που έπεσε στην τελευταία θέση την ίδια ώρα που ο Πιέρ Γκασλί εκμεταλλεύτηκε το περιστατικό τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Να σημειωθεί πως ο Γάλλος ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο.

Τρίτος ήρθε ο Χάμιλτον με τους Κάρλος Σάινθ και Κίμι Ραϊκόνεν να ακολουθούν. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Αντόνιο Τζιοβινάτσι, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Λάντο Νόρις, Σέρχιο Πέρεθ και Ντάνιελ Κβίατ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: