Grand Prix Μεξικού: Επαγγελματική νίκη για τον Χάμιλτον

Με τη Mercedes να ακολουθεί άλλη μία φορά πιστά το πλάνο της ο Λιούις Χάμιλτον βγήκε νικητής στον αγώνα του Μεξικού.

Grand Prix Μεξικού: Επαγγελματική νίκη για τον Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο Γκραν Πρι του Μεξικού. Ο Βρετανός αν και είχε επαφή με το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν στην εκκίνηση κατάφερε να μείνει εντός αγώνα και να πανηγυρίσει τη νίκη χάρη στη στρατηγική της Mercedes.

Grand Prix Μεξικού: Στον Φερστάπεν η pole position

Δεύτερος ακολούθησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ που μετά την αλλαγή των ελαστικών του δεν προσπάθησε να πιέσει τον Χάμιλτον καθώς ο τρίτος Βάλτερι Μπότας βρισκόταν ελάχιστα δευτερόλεπτα πίσω του.

Ένα λάθος της Ferrari στα pit stop ήταν αρκετό για να τερματίσει τέταρτος ο Σαρλ Λεκλέρκ. Ο Αλεξάντερ Άλμπον ήρθε πέμπτος ενώ ο Μαξ Φερστάπεν κατόρθωσε να βγει έκτος.

Ο αγώνας δεν πήγε καλά για τον Ολλανδό καθώς από την εκκίνηση «λάβωσε» το μονοθέσιο του το οποίο, στη συνέχεια είχε επαφή και με τον Μπότας κάτι που τον έφερε προσωρινά στην τελευταία θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Σέρχιο Πέρεθ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Πιέρ Γκασλί και Νίκο Χούλκενμπεργκ ενώ εγκατάλειψη σημείωσαν οι Κίμι Ραϊκόνεν και Λάντο Νόρις.

Πλέον ο Χάμιλτον βρίσκεται στην πρώτη θέση με 363 βαθμούς ενώ ο Μπότας ακολουθεί στη δεύτερη με 289 και ενώ απομένουν τρία Γκραν Πρι για το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: