Αμπιτεμπούλ: «Ασυνήθιστο αυτό που πρόσφερε η Renault στη McLaren»

Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ δήλωσε πως το «διαζύγιο» της Renault με τη McLaren αποτέλεσε μία κακή ευκαιρία για να γίνουν πιο ισχυρές οι δύο πλευρές.

Αμπιτεμπούλ: «Ασυνήθιστο αυτό που πρόσφερε η Renault στη McLaren»

Από το 2021 η McLaren θα φορά κινητήρες Mercedes καθώς οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία έως το 2024. Η συνεργασία των Βρετανών με τους Γερμανούς «χάλασε» τα σχέδια της Renault η οποία τροφοδοτεί αυτή τη στιγμή τη McLaren.

Η ΜcLaren θα τρέχει με κινητήρες της Mercedes

Όπως δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, η πρόταση της Renault στη McLaren δεν άφησε την τελευταία ικανοποιημένη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα «ασημένια βέλη» μετά το 2014.

Συγκεκριμένα ο 41χρονος Γάλλος δήλωσε: «Πιστεύω πως θα γινόμασταν ισχυρότεροι μαζί, με βάση την προσέγγισή μας στη σχέση συνεργασίας. Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ μας και της McLaren. Έτσι δεν υπάρχει καμία αλλαγή, καμία βελτίωση, αλλά δεν υπάρχει απολύτως καμία υποβάθμιση επίσης. Δέχομαι ότι αυτό που προτείνουμε στη McLaren ήταν ίσως λίγο ασυνήθιστο. Όχι όμως κατ ‘ανάγκη ασυνήθιστο, αλλά προσπαθούμε να είμαστε λίγο πιο ανοιχτοί στο τρόπο με το πώς μπορούν να συνεργαστούν οι ομάδες. Οπότε έχουμε μια χαμένη ευκαιρία, αλλά γνωρίζουμε επίσης τι πρέπει να κάνουμε και είμαστε πλήρως προσανατολισμένοι στο να είμαστε σε θέση να εργαστούμε ως ανεξάρτητη ομάδα σε όλες τις πτυχές».