Grand Prix Σιγκαπούρης: Πρώτη φετινή νίκη για τον Φέτελ

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 σημείωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης. 

Grand Prix Σιγκαπούρης: Πρώτη φετινή νίκη για τον Φέτελ

Έπρεπε να διεξαχθεί το 15ο Γκραν Πρι της φετινής σεζόν για να γευτεί τη χαρά της νίκης ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός είδε πρώτος το πέσιμο της καρό σημαίας στην πίστα της Σιγκαπούρης κατακτώντας δίκαια την πρώτη θέση, η οποία θα του δώσει την απαιτούμενη ψυχολογία μετά τη δριμύ κριτική που έχει ακούσει κατά περιόδους.

Σε έναν αγώνα που το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε αρκετές φορές την εμφάνιση του η Ferrari μπόρεσε να κάνει το 1-2 ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ μπορεί να ξεκίνησε πρώτος αλλά μετά τα πρώτα pit stop έχασε το προβάδισμα του τερματίζοντας δεύτερος μπροστά από τον τρίτο Μαξ Φερστάπεν.

Η προβληματική απόδοση της Mercedes συνεχίστηκε και στον αγώνα μιας και ο Λιούις Χάμιλτον ήρθε τέταρτος ενώ ο Βάλτερι Μπότας πέμπτος.

Ο Αλεξάντερ Άλμπον συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις με τη Red Bull όντας έκτος, με τους Λάντο Νόρις, Πιέρ Γκαζλί, Νίκο Χούλγκενμπεργκ και Αντόνιο Τζιοβινάτσι να κλείνουν τη δεκάδα.

Εγκατάλειψη σημείωσαν ο Κίμι Ραϊκόνεν που συγκρούστηκε με τον Ντάνιελ Κβίατ, ο Τζορτ Ράσελ που προσέκρουσε σε τοίχο μετά τη μονομαχία του με τον Ρομέν Γκροζάν και ο Σέρχιο Πέρεθ λόγω προβλήματος στον κινητήρα.

Στη βαθμολογία ο Λιούις Χάμιλτον συνεχίζει στην πρώτη θέση με 296 βαθμούς ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Βάλτερι Μπότας με 231. Στην τρίτη θέση συγκατοικούν Λεκλέρκ και Φερστάπεν με 200 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: