Grand Prix Βελγίου: Σεφτέ στις νίκες για Ferrari και Λεκλέρκ

Την πρώτη της νίκη για τη φετινή σεζόν κατέκτησε η Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Grand Prix Βελγίου: Σεφτέ στις νίκες για Ferrari και Λεκλέρκ

Έπρεπε να περάσουν δώδεκα γκραν πρι για να κατακτήσει την πρώτη φετινή της νίκη στη Formula 1 η Ferrari. Από τα δοκιμαστικά η Scuderia έδειξε πως στην πίστα του Βελγίου θα έχει τον πρώτο λόγο και το απέδειξε στην πράξη ο Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.

Grand Prix Βελγίου: Δυναμικό ξεκίνημα από Ferrari και Φέτελ στο FP1

Ο Μονεγάσκος είχε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα αλλά το έχασε προσωρινά μόλις μπήκε στα pits για την αλλαγή των ελαστικών. Ωστόσο στη συνέχεια επέστρεψε στην κορυφή πανηγυρίζοντας τη νίκη παρά την πίεση που δέχτηκε λίγο πριν το φινάλε από τον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον.

Grand Prix Βελγίου: Η Ferrari έκανε το 1-2 και στο FP2

Ο Βρετανός εκμεταλλευόμενος την κακή στρατηγική της Ferrari με τον Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε να προσπεράσει τον Γερμανό, ο οποίος είδε και τον Βάλτερι Μπότας να τερματίζει μπροστά του μένοντας έτσι εκτός τριάδας, όντας τέταρτος.

Grand Prix Βελγίου: Επιστροφή στις pole position για Λεκλέρκ και Ferrari

Πέμπτος ακολούθησε ο πολύ καλός Αλεξάντερ Άλμπον στον πρώτο του αγώνα με τα χρώματα της Red Bull. Όσον αφορά τον έτερο πιλότο των «Ταύρων», Μαξ Φερστάπεν, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα καθώς στην πρώτη κιόλας στροφή συγκρούστηκε με το μονοθέσιο του Κίμι Ραϊκόνεν με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας.

Εγκατάλειψη είχαμε και στη McLaren μιας και ο Κάρλος Σάινθ αποχώρησε λόγω βλάβης στο κιβώτιο των ταχυτήτων. Δύο στροφές πριν το τέλος ήταν σειρά του Αντόνιο Τζιοβινάτσι να μείνει εκτός μιας και προσέκρουσε στις μπαριέρες ενώ ήταν στην ένατη θέση.

Στις υπόλοιπες θέσεις ο Σέρχιο Πέρεθ ήρθε έκτος ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ντάνιελ Κβίατ, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Πιέρ Γκασλί και Λανς Στρολ.

Μετά την ολοκλήρωση και του 13ου φετινού γκραν πρι ο Χάμιλτον βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 268 βαθμούς, 65 περισσότερους από τον δεύτερο Μπότας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λεκλέρκ αφιέρωσε τη νίκη στον άλλοτε φίλο του Αντουάν Χιμπέρτ που έχασε άδικα τη ζωή του το Σάββατο (31/8) στον αγώνα της Formula 2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: