Grand Prix Ουγγαρίας: Νίκη για τον καταιγιστικό Χάμιλτον

Τρεις γύρους πριν το φινάλε ο Λιούις Χάμιλτον πέρασε τον Μαξ Φερστάπεν και στέφθηκε νικητής στην πίστα της Ουγγαρίας.

Grand Prix Ουγγαρίας: Νίκη για τον καταιγιστικό Χάμιλτον

Αποδεικνύοντας το οδηγικό του ταλέντο ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη από τον Μαξ Φερστάπεν και να επιστρέψει στις επιτυχίες τόσο αυτός όσο και η Mercedes.

Ο Βρετανός ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και σχεδόν με την εκκίνηση προσπέρασε στη δεύτερη θέση τον Βάλτερι Μπότας με τον οποίο είχαν και μία μικρή επαφή που κόστισε αρκετά στον Φινλανδό που δεν ικανοποίησε με την εμφάνιση του.

Grand Prix Ουγγαρίας: Pole position για τον «ιπτάμενο» Φερστάπεν

Ο Φερστάπεν είχε τα ηνία του αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει δεύτερο τον πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή που περίμενε πεισματικά πίσω από το μονοθέσιο του Ολλανδού για την πολυπόθητη προσπέραση.

Τρεις γύρους πριν το τέλος και ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες επιθέσεις από πλευράς Χάμιλτον, ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε τα φθαρμένα λάστιχα της Red Bull και εξαπέλυσε την αντεπίθεση του κατακτώντας τη νίκη.

Grand Prix Ουγγαρίας: Η Red Bull έκανε το 1-2 στο FP2

Στην τρίτη θέση ήρθε ο Σεμπάστιαν Φέτελ επαναφέροντας τη Ferrari στο βάθρο. Ο Γερμανός προσπέρασε τον Σαρλ Λεκλέρ που τερμάτισε με τη σειρά του τέταρτος μία θέση πάνω από τον Κάρλος Σάινθ της McLaren.

Ο Ισπανός ξεχώρισε άλλη μία φορά με τη βρετανική ομάδα. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πιέρ Γκασλί, Κίμι Ραϊκόνεν, Βάλτερι Μπότας, Λάντο Νόρις και Αλεξάντερ Άλμπον.

Με αυτή του νίκη ο Χάμιλτον ισοφάρισε τις επτά νίκες του Μίκαελ Σουμάχερ στην Ουγγαρία την ώρα που είναι έτοιμος να πανηγυρίσει το έκτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: