Η Formula 1 θα «τρέχει» στη Μελβούρνη έως το 2025

Η Formula 1 ανανέωσε τη συνεργασία της με το Γκραν Πρι της Αυστραλίας για τα επόμενα έξι χρόνια. 

Η Formula 1 θα «τρέχει» στη Μελβούρνη έως το 2025

Μία εβδομάδα μετά την ανανέωση της συνεργασίας της με την πίστα του Σίλβερστοουν η Formula 1 θα «τρέχει» μέχρι το 2025 στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ επέκτεινε τη συνεργασίας της με την πίστα της Μελβούρνης η οποία βρίσκεται από το 1996 στο καλεντάρι της Formula 1.

Στο Σίλβερστοουν μέχρι το 2024 θα «τρέχει» η Formula 1

Μάλιστα το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ανοίγει κάθε χρόνο (πλην του 2006 και του 2010) την αυλαία του πρωταθλήματος, με τη διοργανώτρια αρχή να δηλώνει πως μόνο τα τρία τελευταία χρόνια έχουν δώσει το παρών στον αγώνα πάνω από 900.000 φίλοι της ταχύτητας.

Ο εναρκτήριος αγώνας της επόμενης σεζόν θα είναι ξεχωριστός μιας και η Formula 1 θα γιορτάσει την 70ή της επέτειο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας με την πίστα της Μελβούρνης, η οποία θα φιλοξενήσει πλέον το Αυστραλιανό Γκραν Πρι της Formula 1 μέχρι το 2025 τουλάχιστον. Η απόφαση να επεκταθεί η τρέχουσα σχέση πηγάζει από το γεγονός ότι ο αγώνας είναι μια μεγάλη επιτυχία, για την Αυστραλία και για όλο τον κόσμο, που αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλής με τους οπαδούς και αυτούς που δουλεύουν στη Formula 1», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Τσέις Κάρεϊ.

Από την πλευρά του ο υπουργός αθλητισμού και τουρισμού της Βικτώριας, Μάρτιν Πάκουλα δήλωσε: «Αυτή είναι μια φανταστική ένδειξη εμπιστοσύνης από τη Formula 1 για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη Μελβούρνη τουλάχιστον μέχρι το 2025. Η Βικτώρια φιλοξενεί σημαντικά γεγονότα καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και είμαι ενθουσιασμένος που η Formula 1 επέλεξε να ασκήσει την επιλογή της και να παρατείνει τη σύμβαση, επιτρέποντας περισσότερες εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης για τη Βικτώρια. Το Αυστραλιανό Γκραν Πρι της Formula 1 συνέβαλε σημαντικά στη θέση της Μελβούρνης ως ένα παγκόσμιο αθλητικό και σημαντικό κεφάλαιο εκδηλώσεων και το γεγονός αυτό αποτελεί βασικό πυλώνα του διεθνούς αθλητικού ημερολογίου της Μελβούρνης και της Αυστραλίας».