Grand Prix Καναδά: Νίκη «εξ ουρανού» για τον Χάμιλτον, άτυχος ο Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπορεί να τερμάτισε πρώτος στον Καναδά αλλά οι αγωνοδίκες του στέρησαν τη νίκη, η οποία κατέληξε στον Χάμιλτον. 

Grand Prix Καναδά: Νίκη «εξ ουρανού» για τον Χάμιλτον, άτυχος ο Φέτελ

Ο σημερινός αγώνας έδειχνε πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα κατακτήσει την πρώτη του νίκη στη φετινή Formula 1 καθώς η πίστα του Καναδά έδινε τη δυνατότητα στα μονοθέσια της Ferrari να κάνουν το 1-2. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Γερμανό εν αντιθέσει με τον Λιούις Χάμιλτον που αντιμετώπισε με το καλημέρα πρόβλημα στο μονοθέσιο του.

Πρώτος στο FP1 ο Χάμιλτον

Έπειτα από τα πρώτα pits stop η διεκδίκηση για τη νίκη ανάμεσα στους δύο πιλότους ξεκίνησε για τα καλά. Την ώρα που Χάμιλτον προσπαθούσε να πιέσει τον Φέτελ, ο οδηγός της Scuderia έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στον 48ο γύρο, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας.

Ο Φέτελ γρηγορότερος στο FP3

Στη συνέχεια θέλοντας να κρατήσει το προβάδισμα του έκλεισε τον Βρετανό, με τους αγωνοδίκες να αναλαμβάνουν δράση εξετάζοντας εάν η ενέργεια του Γερμανού ήταν εσκεμμένη.

Πήρε την pole position ο Φέτελ

Μετά από λίγα λεπτά οι διοργανωτές επέβαλλαν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Φέτελ με αποτέλεσμα να δώσουν τη δυνατότητα στον Χάμιλτον να πάρει τη νίκη αν και βρισκόταν στη δεύτερη θέση καθώς η μεταξύ τους διαφορά δεν ξεπερνούσε τα τρία δευτερόλεπτα.

Η στιγμή που έκρινε τη νίκη ανάμεσα στον Φέτελ και τον Χάμιλτον (vid)

Όπως ήταν φυσιολογικό ο Φέτελ αλλά και οι άνθρωποι της Ferrari ήταν εκνευρισμένοι από την εξέλιξη του αγώνα καταθέτοντας έφεση.

Μάλιστα ο Γερμανός δεν πανηγύρισε κατά τη διάρκεια της «στέψης», με τον Χάμιλτον παρόλα αυτά να τον ανεβάζει στην κορυφή του πόντιουμ δείχνοντας τη συμπαράσταση του στον συνάδελφο του.

Στις υπόλοιπες θέσεις ο Σαρλ Λεκλέρκ βγήκε τρίτος με τους Βάλτερι Μπότας και Μαξ Φερστάπεν να κλείνουν την πεντάδα. Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (Renault), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Renault), Πιέρ Γκασλί (Red Bull), Λάντο Στρολ (Force India)και Αλεξάντερ Κβίατ (Toro Rosso) συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: