Haas και Ferrari ξεφεύγουν από τα όρια της απλής συνεργασίας

Η αιφνίδια πρόοδος της Haas δημιούργησε έντονο προβληματισμό σε ομάδες της Formula 1 για ''στενή'' συνεργασία με την Ferrari 

Haas και Ferrari ξεφεύγουν από τα όρια της απλής συνεργασίας

Η φετινή έκπληξη της Formula 1 ακούει στο όνομα Hass. Η Αμερικανική ομάδα σημείωσε πολύ καλούς χρόνους στα δοκιμαστικά ενώ στο πρώτο Γκραν Πι της χρονιάς μπορεί να μην κατέλαβε αξιόλογη θέση αλλά πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Με βάση την ραγδαία εξέλιξή της οι ιθύνοντες της Force India και της McLaren εξαπέλυσαν επίθεση στην ομάδα για στενή συνεργασία με την Ferrari κάτι που είναι ενάντια στους κανόνες του πρωταθλήματος. Είναι γνωστό πως η ''Σκουντέρια'' συνεργάζεται με την Haas μιας και η τελευταία τρέχει με τον κινητήρα της Ιταλικής μάρκας.

Ο επικεφαλής της Force India Ότμαρ Ζαφνάουερ δήλωσε: «Δεν ξέρω πως το έκαναν, είναι μαγικό. Δεν έχει ξαναγίνει στη Formula 1. Δεν γνωρίζω πως μπορεί κάποιος που είναι στο πρωτάθλημα για δύο χρόνια, χωρίς δεδομένα και τεχνογνωσία, μπορεί να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Αν είναι μαγεία θέλω και εγώ αυτό το μαγικό ραβδί».

Από την πλευρά της η Fοrmula 1 τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα με τον διευθυντή της Ρος Μπρον να δηλώνει πως αρμόδια για την εφαρμογή των τεχνικών κανονισμών είναι μόνο η FIA.