Σκέψεις αποχώρησης από τους ιδιοκτήτες της Formula 1

Οι ιδιοκτήτες της Liberty Media σκέφτονται να αποχωρήσουν από την ιδιοκτησία της Formula 1. 

Σκέψεις αποχώρησης από τους ιδιοκτήτες της Formula 1

Σύμφωνα με δημοσίευμα της johnwallstreet.com οι ιδιοκτήτες της Formula 1 σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης τους από το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι λόγοι λίγο πολύ είναι γνωστοί καθώς τα αφεντικά της Liberty Media δεν έχουν μοιράσει με τον σωστό τρόπο τα έσοδα των ομάδων δημιουργώντας αναταράξεις στους προϋπολογισμούς τους. Επίσης οι αλλαγές στους χρόνους εκκίνησης των Γκραν Πρι, στο λογότυπο της Formula 1 και η απόσυρση των Gribgirls προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

Οι σκέψεις των Αμερικανών γυρνούν γύρω από δύο σενάρια. Το πρώτο είναι η πώληση ενός μέρους του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Liberty Media ενώ το δεύτερο η αποχώρηση από την κορωνίδα του αθλήματος.

Όπως όλα δείχνουν οι ιδιοκτήτες της Formula 1 δεν έχουν αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις τους οι οποίες τρέχουν από το 2016 τότε που ο Μπέρνλι Έκλεστον αποχώρησε από το τιμόνι της πρωταθλήματος έπειτα από σαράντα χρόνια.

Ο 86χρονος μάλιστα είχε δηλώσει για τους νυν ιδιοκτήτες: «Μέχρι σήμερα δεν έχω δει ούτε ένα πράγμα, που να έχει νόημα. Κάνουν σχεδόν τα πάντα λάθος!»