Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο FP1 του θρυλικού Σπα

Πρώτευσε στο FP1 του Σπα ο Μαξ Φερστάπεν.

Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο FP1 του θρυλικού Σπα

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το τριήμερο του Grand Prix Βελγίου, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Σπα.

Ο Ολλανδός της Red Bull Racing σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:47,070 με τη μαλακή γόμα ελαστικών, δείχνοντας από νωρίς πως διαθέτει τον ρυθμό για να πρωταγωνιστήσει.

Η RB22 παρουσίασε πολύ καλή ισορροπία στις απαιτητικές στροφές της βελγικής πίστας, ενώ η υψηλή τελική ταχύτητα αποτέλεσε ένα από τα βασικά της πλεονεκτήματα, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται χωρίς την περιστρεφόμενη πίσω αεροτομή.

Πίσω από τον Φερστάπεν βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον με τη Ferrari, σε απόσταση 0,145 δευτερολέπτων, με τον Σαρλ Λεκλέρ να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα και να επιβεβαιώνει την ανταγωνιστικότητα της ιταλικής ομάδας στο ξεκίνημα του αγωνιστικού τριημέρου.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110