Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Πρωτιά του Λεκλέρκ στο «επεισοδιακό» FP2

Ο Σαρλ Λεκλέρκ έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 του Grand Prix στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. 

Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Πρωτιά του Λεκλέρκ στο «επεισοδιακό» FP2

Δύο διακοπές στιγμάτισαν την περίοδο των δεύτερων ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Στην έξοδο τρία ο Κάρλος Σάινθ είχε σύγκρουση με αποτέλεσμα να «πληγώσει» τη Ferrari του και να υπάρξει μισάωρη διακοπή.

Η δεύτερη διακοπή προήλθε από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος είχε επαφή με την Haas του και έτσι βγήκαν ξανά οι κόκκινες σημαίες. Όσο είχαμε δράση ο Σαρλ Λεκλέρκ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με μαλακή γόμα (1:24,809) και έτσι πήρε την πρώτη θέση.

Ο Λάντο Νόρις της McLaren ήρθε δεύτερος με 43 χιλιοστά διαφορά από το χρόνο του Μονεγάσκου, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Μαξ Φερστάπεν που είχε παράπονα από τον τρόπο συμπεριφοράς του μονοθεσίου του.

Συνέχεια στην καλή του απόδοση έδωσε ο Βάλτερι Μπότας, αφού ήρθε τέταρτος μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεζ. Έκτος τερμάτισε ο Τζορτζ Ράσελ, o οποίος ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γκουάνγιου Ζου, Λιούις Χάμιλτον, Πιέρ Γκασλί και Όσκαρ Πιάστρι. Το Σάββατο (25/11) η δράση ξεκινά με τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά (12:30) και ολοκληρώνεται με τις κατατακτήριές δοκιμές στις 16:00.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: