Formula 1: Nικητής και στο Όστιν ο Φερστάπεν!

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, πήρε έναν ακόμη αγώνα της σεζόν, κερδίζοντας το grand prix του Όστιν, στο Τέξας των Η.Π.Α. με τον Χάμιλτον να τερματίζει δεύτερος.

Formula 1: Nικητής και στο Όστιν ο Φερστάπεν!

Δεν πα να πήρε και μαθητικά το τρίτο διαδοχικό παγκόσμιο τίτλο;

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής και στο Grand Prix του Όστιν στο Τέξας ΗΠΑ παρά το πρόβλημα που είχε με το μονοθέσιο του.

Ο αγώνας: Στην πρώτη στροφή του αγώνα ο Λάντο Νόρις εκμεταλλευόμενος την καλύτερη εκκίνηση που έκανε κατάφερε να αφήσει πίσω του δύο Ferrari και να πάρει την πρωτοπορία στον αγώνα.

Στη συνέχεια τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Φερστάπεν κατάφεραν να περάσουν τον Σάινθ. Ο Βρετανός πέρασε εύκολα και τον Λεκλέρ στον πέμπτο γύρο, ενώ επτά γύρους αργότερα το ίδιο έπραξε και ο Ολλανδός.

Λίγο αργότερα άρχισε και ο χορός των πιτ στοπ με τον Φερστάπεν να μπαίνει πρώτος.

Μετά τα πιτ στοπ ο Λεκλέρ βρέθηκε στην πρώτη θέση, με τον Φερστάπεν να τον προσπερνά στον 39ο γύρο, ενώ ο Μονεγάσκος έχασε και τη 2η θέση από τον Νόρις. Ο Χαμιλτον είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με τη μέση γόμα και ανέβηκε 3ος, αφήνοντας πίσω του τον Λεκλέρ στον 43ο γύρο, ενώ παράλληλα ο Φερστάπεν αύξανε τη διαφορά του από τον 2ο Νόρις. Μάλιστα, ο Βρετανός της Mercedes κατάφερε να περάσει και 2ος στον 49ο γύρο, μετά από μεγάλη μάχη με τον Νόρις, ενώ ο Αλόνσο εγκατέλειψε στον στον 50ό, με πρόβλημα σε πίσω ανάρτηση της Aston Martin του.

Η καρό σημαία έκανε την εμφάνισή της με τον Φερστάπεν να τερματίζει πρώτος, πανηγυρίζοντας τη 15η φετινή του νίκη, ενώ ο Χάμιλτον ολοκλήρωσε τον αγώνα δεύτερος και ο Νόρις τρίτος. Σάινθ, Πέρεζ, Λεκλέρ, Ράσελ, Γκασλί, Στρολ και Τσουνόντα συμπλήρωσαν τη δεκάδα.