Formula 1: Ούτε η βροχή δεν σταματά τον Μαξ Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε και στο γκραν πρι της Ολλανδίας, που διακόπηκε προσωρινά στον 64ο γύρο λόγω καταρρακτώδους βροχής. Ένατη σερί νίκη για τον Ολλανδό που ισοφάρισε το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ  

Formula 1: Ούτε η βροχή δεν σταματά τον Μαξ Φερστάπεν

Δεν έχει αντίπαλο ο Μαξ Φερστάπεν στη φετινή σεζόν της Formula 1. Ούτε τους αντίπαλους οδηγούς ούτε ακόμα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στην πίστα του Ζβάντφουρτ διέκοψε προσωρινά μεν την φόρα που είχε πάρει ο ιπτάμενος Ολλανδός στο γκραν πρι της πατρίδας του αλλά και αυτήν δεν στάθηκε αρκετή για να τον εμποδίσει να κόψει πρώτος το νήμα. Για ένατη συνεχόμενη φορά (!), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Το πλεονέκτημα του μισού λεπτού που είχε ο οδηγός της Red Bull πριν την διακοπή εξανεμίστηκε λόγω της επανεκκίνησης της κούρσας αλλά στους οκτώ γύρους που απέμεναν ωε το φινάλε, ο Φερστάπεν απλά εδραίωσε την πρωτοπορία του, δίχως να απειληθεί. Η μάχη ως συνήθως περιορίστηκε για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, τις οποίες κατέκτησαν κατά σειρά ο αναγεννημένος Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin (+3.744) και ο εκπληκτικός Πιέρ Γκασλί με Alpine (+7.058).

Τέταρτος -αν και πέρασε τρίτος την γραμμή τερματισμού, αλλά υπέπεσε σε ποινή πέντε δευτερολέπτων- ο Σέρχιο Πέρεθ με την δεύτερη Red Bull (+10,068). Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari (+12.541) και ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes (+13,209). Οι μεγάλες διαφορές των δευτερολέπτων από τον πρώτο διαμορφώθηκαν μέσα σε μόνο οκτώ γύρους σε βρεγμένη πίστα και όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν ενδιάμεσα λάστιχα. Δεν έχουν όμως όλοι ούτε το υπερηχητικό αυτοκίνητο, ούτε την φόρμα και την ψυχολογία με την οποία «πετά» προς έναν ακόμα τίτλο ο Μαξ Φερστάπεν.