Αγώνας Sprint GP Βελγίου: «Αδιάβροχος» Φερστάπεν!

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής -για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν - σε αγώνα sprint στο γκραν πρι του Bελγίου που διεξήχθη υπο βροχή και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να ...ανοίγει το δρόμο!

Αγώνας Sprint GP Βελγίου: «Αδιάβροχος» Φερστάπεν!

Ούτε η βροχή σταμάτησε τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull Racing που συνεχίσαν να επιβεβαιώνουν την κυριαρχία τους και στο δάσος των Αρδενών, όπου φιλοξενείται το Βελγικό γκραν πρι, στο σιρκουί του Σπα.

Λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη εκκίνηση (που έτσι κι αλλιώς είχε καθυστερήσει μισή ώρα) ξεκίνησε μια πολύ δυνατή βροχή, που ανάγκασε το Διευθυντή του αγώνα να δώσει νέα εντολή για καθυστέρηση.

Αφού τα μονοθέσια έμειναν καθηλωμένα για μισή ώρα, τελικά ξεκίνησαν πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, κάτι που σήμαινε ότι φορούσαν υποχρεωτικά τα βρόχινα ελαστικά.

Στο μεταξύ όμως η βροχή είχε σταματήσει και παρότι υπήρχε ακόμα αρκετό νερό στην πίστα, ήταν δεδομένο ότι θα στέγνωνε γρήγορα με το πέρασμα των 20 μονοθεσίων.

Αφού λοιπόν οι οδηγοί έκαναν 5 γύρους πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, βγήκε η πράσινη σημαία για να ξεκινήσει ο αγώνας.

Αμέσως τα μισά μονοθέσια μπήκαν στα πίτσα για να ξεφορτωθούν τα βρόχινα ελαστικά και να βάλουν τα ενδιάμεσα.

Οι Φερστάπεν και Λεκλέρ παρέμειναν στην πίστα ενώ οι Πιάστρι, Σάινθ Χάμιλτον και Σάινθ μπήκαν για pit stop. Ο χαμένος ήταν ο Σάινθ, ο οποίος επέστρεψε στην πίστα πίσω από τους Πέρες και Χάμιλτον.

Στον επόμενο γύρο μπήκαν και οι υπόλοιποι για να βάλουν τα ενδιάμεσα ελαστικά. Παρά την προσπάθεια του Φερστάπεν, ο οποίος έκανε έναν πολύ γρήγορο πρώτο γύρο, τα γρηγορότερα ενδιάμεσα ελαστικά επέστρεψαν στον Πιάστρι να βρεθεί μπροστά του.

Ο Γκασλί ανέβηκε στην 3η θέση και ακολουθούσαν οι Πέρεζ, Χάμιλτον, Σάινθ, Λεκλέρ και Νόρις.

Ο Φερστάπεν άρχισε αμέσως να κυνηγά τον Πιάστρι. Η μάχη όμως αναβλήθηκε καθώς το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ξαναβγήκε στην πίστα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχασε τον έλεγχο της Aston Martin και βγήκε εκτός.

Στην επανεκκίνηση ο Μαξ Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε την ανώτερη ταχύτητα της Red Bull και πέρασε τον Αυστραλό ξεμακραίνοντας.

Tην ίδια στιγμή ο Πέρες μετά από προσπέραση επί του Χάμιλτον (με τον οποίο ακούμπησε...) είδε όχι μόνο τον Άγγλο αλλά και τους Σάινθ, Λεκλέρ και Νόρις να τον περνούν προτού ένα λάθος τον έβγαλε εκτός πίστας και τον έριξε στη 16η θέση.

Αυτό έφερε στην 8η θέση τον Ντάνιελ Ρικάρντο με την AlphaTauri.

Μέχρι το τέλος ο Φερστάπεν δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει την πρωτοπορία και να τερματίσει στην πρώτη θέση, συνεχίζοντας το τρομερό φετινό σερί της Red Bull, που έχει κερδίσει όλους τους αγώνες, GP και Σπριντ, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Ο Όσκαρ Πιάστρι πανηγύρισε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, με την 2η θέση κι ο Πιέρ Γκασλί της Alpine τερμάτισε 3ος και ανέβηκε στο βάθρο.

Ο Λούις Χάμιλτον πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 4η θέση αλλά πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων λόγω μιας σύγκρουσης με τον Πέρεζ και έπεσε στην 7η θέση.

Αυτό σημαίνει ότι την 4η θέση της κατάταξης πήρε ο Κάρλος Σάινθ, με τον Σαρλ Λεκλέρ να ακολουθεί στην 5η. Ο Λάντο Νόρις ήταν 6ος και την 8άδα συμπλήρωσαν οη Μercedes του Τζορτζ Ράσελ.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει -καιρού επιτρέποντος- στις 16:00 ώρα Ελλάδας.