Χάμιλτον: «Λειτουργώ καλύτερα υπό πίεση»

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε πως αποδίδει καλύτερα εν ώρα πίεσης παρά όταν προπονείται. 

Χάμιλτον: «Λειτουργώ καλύτερα υπό πίεση»

Ο Βρετανός πιλότος μετά την νίκη του στη Σουζούκα βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου και πέμπτου προσωπικού.

Με τέσσερα γκραν πρι να απομένουν ο Λιούις Χάμιλτον αυξάνει συνεχώς την διαφορά του από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και αν δεν σημειωθεί κάτι συνταρακτικό θα στεφθεί πρωταθλητής. Την φετινή χρονιά κατέκτησε κάποιες δύσκολες νίκες οι οποίες ήρθαν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο ίδιος όμως δεν το βλέπει έτσι καθώς απολαμβάνει όπως δήλωσε να τρέχει υπό πίεση. Γι'αυτό και όταν κάνει προπόνηση δεν πιάνει το 100% εν αντιθέσει με τους αγώνες που πετυχαίνει τους στόχους του.

Μάλιστα για να δικαιολογήσει τα λεγόμενα του έκανε αναφορά στο άθλημα του τένις λέγοντας:

«Έπαιζα πρόσφατα τένις με τον πατέρα μου. Τότε διαπίστωσα, ότι στην προπόνηση, πετύχαινε τέλεια κάθε μπαλιά. Μόλις όμως ξεκινούσε το παιχνίδι, δεν έκανε τίποτα. Σε εμένα είναι ακριβώς το αντίθετο.

Όταν κάνω μόνο προπόνηση, δεν τα καταφέρνω καλά. Μόλις όμως υπάρξει πίεση, γίνεται το σερβίς μου τέλειο. Έτσι είναι και στους αγώνες της Formula 1. Το χρειάζομαι, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και έρχεται η ώρα της κρίσης. Τότε νιώθω καλύτερα».