Formula 1: Νίκη για Χάμιλτον και στην Σουζούκα

Ο Βρετανός πιλότος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Formula 1: Νίκη για Χάμιλτον και στην Σουζούκα

Μετά την χθεσινή του νίκη στις κατατακτήριες δοκιμές ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την πρώτη θέση και στον αγώνα της Σουζούκα διατηρώντας το προβάδισμα του από την εκκίνηση.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βάλντερι Μπότας ενώ στην τρίτη ο Μαξ Φερστάπεν με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να ακολουθεί τέταρτος.

Μεγάλος άτυχος για μία ακόμη φορά ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ που μπορεί να έκανε ένα καλό ξεκίνημα φτάνοντας από την ένατη θέση εκκίνησης στην πέμπτη αλλά μετά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε.

Συγκεκριμένα ο Γερμανός θέλοντας να περάσει τον Φερστάπεν ακούμπησε το μονοθέσιο του τελευταίου κάνοντας τε-τα κέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει στην τελευταία θέση η οποία τον κράτησε πολύ πίσω όχι μόνο στον αγώνα αλλά και στο κυνήγι του Χάμιλτον στη βαθμολογία.

Ο οδηγός της Ferrari ωστόσο παρά το λαβωμένο του μονοθέσιο κατάφερε να κερδίσει θέσεις και στο τέλος να τερματίσει στην έκτη θέση πίσω από τον «ομόσταυλό» του Κίμι Ράικονεν.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Πέρες,Γκροζάν,Οκόν,Σάινθ.

Όσον αφορά τον Λεκλέρκ ο «μικρός» εγκατέλειψε την πίστα της Σουζούκα λόγω προβλήματος του μονοθεσίου του με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Χάμιλτον αύξησε στους 67 βαθμούς (331 έναντι 264) το προβάδισμά του στην κατάταξη των οδηγών έναντι του Φέτελ, ενώ απομένουν τέσσερα γκραν πρι για το τέλος της σεζόν.

Βαθμολογία οδηγών
Λιούις Χάμιλτον 331
Σεμπάστιαν Φέτελ 264
Βάλτερι Μπότας 207
Κίμι Ραϊκόνεν 196
Μαξ Φερστάπεν 173
Ντάνιελ Ρικιάρντο 146

Βαθμολογία κατασκευαστών
1 Mercedes 538
2 Ferrari 460
3 Red Bull 319
4 Renault 92
5 Haas 84
6 McLaren 58
7 Force India 43
8 Toro Rosso 30
9 Sauber 27
10 Williams 7