Με ποινή πέντε θέσεων θα ξεκινήσει στο Βέλγιο ο Φερστάπεν!

Ο Mαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει από την 6η θέση στο grand prix του Βελγίου αφού η διοργανώτρια του επέβαλε ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα λόγω υπέρβασης του αριθμού αλλαγών στο κιβώτιο ταχυτήτων

Με ποινή πέντε θέσεων θα ξεκινήσει στο Βέλγιο ο Φερστάπεν!

Στην καλύτερη των περιπτώσεων ...έκτος θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν στο GP Βελγίου, αφού πέντε θέσεις πιο πίσω από αυτήν που θα καταλάβει στις κατατακτήριες δοκιμές είναι η ποινή που επέβαλλε σ΄εκείνον και την Red Bull Racing η διοργανώτρια της F1, γιατί το μονοθέσιο του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή (κι επικεφαλής της βαθμολογίας των οδηγών στο τρέχον πρωτάθλημα) άλλαξε το κιβώτιο ταχυτήτων του ξεπερνώντας το μέγιστο επιτρεπτό όριο αλλαγών της σεζόν.

Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων της Red Bull RB19, αυτού του τριημέρου (28-30/7) στο Σπα-Φρανκορσάμπ, είναι το πέμπτο φετινό για τον Ολλανδό (συνιστώντας υπέρβαση του ορίου τεσσάρων κιβωτίων που δικαιούται κάθε οδηγός σε όλη τη σεζόν) γεγονός που επισείει ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση.

Η απόφαση της RBR να αλλάξει κιβώτιο στο μονοθέσιο του Φερστάπεν έρχεται μετά από τα παράπονα του, σε αρκετές περιπτώσεις, περί προβλημάτων συγχρονισμού του κιβωτίου με τη λειτουργία της μονάδας ισχύος.

Υπενθυμίζεται ότι με περισσότερες ποινές για αλλαγές εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος του πέρσι στο Βέλγιο, ο Φερστάπεν εκκίνησε από την 15η θέση και κέρδισε διά περιπάτου .

Πέραν του Φερστάπεν, και ο ομόσταυλος του στην RBR Σέρχιο Πέρες έχει χρησιμοποιήσει τέσσερα κιβώτια ταχυτήτων φέτος -καθώς μόλις περάσαμε το μέσον της σεζόν-, όπως και οι Πιέρ Γκασλί (Alpine) και Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas.