Formula 1: Ταχύτερος ο Μαξ Φερστάπεν

Στο βροχερό Μόντρεαλ, ο Μαξ Φερστάπεν κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ και στην τρίτη ο Φερνάντο Αλόνσο

Formula 1: Ταχύτερος ο Μαξ Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο στο βροχερό Μόντρεαλ πριν τις κατατακτήριες, μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, ενώ ατύχημα είχε στις δύσκολες συνθήκες ο Κάρλος Σάινθ.

Οι δύο Ferrari φάνηκαν αρχικά να προσαρμόζονται στη κατάσταση ταχύτερα από τους άλλους με τους Λεκλέρ και Σάινθ να σχηματίζουν το 1-2 με έναν καλύτερο γύρο στο 1:25.724, με τον Νίκο Χούλκεμπεργκ να καταγράφει τον 3ο ταχύτερο γύρο μέχρι εκείνο το σημείο στα 7 δέκατα του δευτερολέπτου από τον ταχύτερο Λεκλέρ.

Με την τρίτη περίοδο δοκιμών να πλησιάζει το μέσο της και τις συνθήκες της πίστας να γίνονται σιγά -σιγά καλύτερες, οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι ταχύτερων γύρων, με τους χρόνους να κατρακυλούν, με τον Ολλανδό να καταγράφει τον ταχύτερο στο 1:24.480, 0.370 δευτερόλεπτα ταχύτερο απ’ αυτόν του Μονεγάσκου.

Ένα παιχνίδι ωστόσο το οποίο διακόπηκε με 30 λεπτά να απομένουν, όταν ο Κάρλος Σάινθ, έχοντας μόλις καταγράψει τον προσωπικό του ταχύτερο γύρο, έχασε τον έλεγχο της Ferrari του στην είσοδο της πρώτης στροφής κατά το φρενάρισμα και προσέκρουσε στις προστατευτικές ελαστικές μπαριέρες, προκαλώντας μεγάλη ζημιά τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος της SF-23. Ένα ατύχημα το οποίο ήρθε να ολοκληρώσει ένα ιδιαίτερα απογοητευτικό Practice 3 για τον Ισπανό, με τον ίδιο να βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση καθώς φάνηκε να εμποδίζει τον Άλεξ Άλμπον πιο νωρίς.

Ο Φερστάπεν κατέγραψε 3 διαδοχικούς ταχύτερους γύρους, με τον ταχύτερο εξ αυτών να είναι στο 1:23.154, 1.611 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον δεύτερο ταχύτερο Κάρλος Σάινθ.

Η απάντηση από τον Λεκλέρ δεν άργησε να έρθει, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει τον χρόνο του Ολλανδού κατά 0.291 δευτερόλεπτα προτού η αναμενόμενη βροχή να κάνει την εμφάνισή της στα 10 λεπτά ακριβώς πριν το τέλος, εμποδίζοντας τους οδηγούς απ’ το να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

Έτσι ο Φερστάπεν τερμάτισε πρώτος, μπροστά από τους Λεκλέρ και Αλόνσο. Στην πολλά υποσχόμενη τέταρτη θέση βρέθηκε ο Κέβιν Μάγκνουσεν, ενώ ο Σάινθ κατέγραψε τον πέμπτο ταχύτερο γύρο πριν το ατύχημά του. Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε την περίοδο ο Πιέρ Γκσλί για την Alpine ενώ Λανς Στρολ, Γιούκι Τσουνόντα, Βαλτερί Μπότας και Λιούις Χάμιλτον ολοκλήρωσαν την κορυφαία δεκάδα.

Συνέχεια στο Grand Prix του Καναδά θα δώσουν οι κατατακτήριες, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 23.00 ώρα Ελλάδος.